Recensioner

The Fall of The House of West

söndag 25 oktober, kl 11:18 av 0 kommentarer

51+9igdZu1L._SX331_BO1,204,203,200_15-åriga Aurora, dotter till monsterjägaren och Arcopolis svurne beskyddare Haggard West, fortsätter i hemlighet sin jakt och efterforskning på monstret som tog hennes mammas liv för elva år sedan. Allting pekar på att den skyldige är Mr. Wurple, en verklig och inte så vänlig låtsaskompis till Aurora som försvann spårlöst efter moderns död för att dyka upp senare som Coil, en av medlemmarnas i Sadistos Ghoul Gang. Auroras arrogans och desperata hämndbegär gör dock att hon hamnar i en fälla som inte bara kan kosta henne livet utan även hennes fars.

Den första serien jag recenserade i år var The Rise of Aurora West som är den första delen av två i en prequel till Battling Boy av Paul Pope. Här får vi stifta närmare bekantskap med far och dotter West och deras kamp mot monstren som terroriserar staden Arcopolis i en fartfylld, gripande, rolig och spännande FOHOW-SAMPLE-int8berättelse för alla åldrar där Pope fått hjälp med skrivandet av J.T. Petty och teckningarna levereras av David Rubín. I den andra och avslutande delen, The Fall of The House of West, är karaktärer och skeenden redan grundligt presenterade och alla kreatörer kan därför lägga krutet på själva detektivarbetet och ännu mer action än i The Rise of Aurora West. Trots att bägge utgåvorna är tryckta i svartvitt och i litet format, vilket gör det extra besvärligt att läsa om man är en skumögd och ledbruten gubbe som jag som helst läser inbundna utgåvor i fullfärg, är det mycket bra äventyrsläsning och jag formligen rullade runt i soffan i min iver att få läsa klart den.

FalloftheHouseofWest_100-30Alla karaktärer i serien är ljuvliga skapelser med gott om fel och brister, precis som du och jag: Aurora är en härligt arrogant tonåring, Ms. Grately (familjens vän, Haggards kompanjon och Auroras tränare) döljer hemligheter med goda intentioner och Haggard är en överbeskyddande far som aldrig kommit över förlusten av sin älskade hustru. Vidare ryggar inte serien för viktiga frågor som att tro på sig själv och när man ska tala sanning eller när det är nödvändigt att ljuga. Jag kan inte få nog av den här världen som Paul Pope kokat ihop och jag hoppas att fortsättningen på Battling Boy, efter drygt tre år års olidlig väntan, snart ser dagens ljus igen. Även om jag helst hade velat läsa de två volymerna som handlar om Aurora i färg och i större format så är det bara FalloftheHouseofWest_100-31ett mindre problem och jag kommer lätt introducera min nioårige son i Battling Boys underbara värld om några år.

Manus: Paul Pope, J.T. Petty
Illustration: David Rubín
Förlag: First Second
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...