Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 48

lördag 28 november, kl 22:27 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DKTMR-Cv1-ds-1-00f06DARK KNIGHT III: THE MASTER RACE #1
Manus: Frank Miller, Brian Azzarello
Illustration: Andy Kubert, Klaus Janson
Förlag: DC Comics

På 80-talet formligen avgudade jag allt med Frank Miller. Från hans vitamininjektion av Daredevil och skapandet av Elektra, miniserien Wolverine med Chris Claremont, Ronin och återkomsten till Daredevil med Born Again. Mest genomslag för min egen del hade dock hans mörka version av Batman i The Dark Knight Returns och Year One, speciellt den förra som jag läste om och om igen. Hans 90-talsalster Sin City och 300 passerade mig obemärkt och även det faktum att han gjorde en fortsättning på The Dark Knight kallad The Dark Knight Strikes Again 2001. På något sätt kändes det som att han tappat greppet med allt mer knasiga och bisarra historier men nu när tredje delen av The Dark Knight, kallad The Master Race, kommer ut har han hjälp av Brian Azzarello (100 Bullets), Andy Kubert och trogne tuscharen Klaus Janson så det är inte utan att det kliar lite i fingrarna.

JACKED-Cv1-ds-6291cJACKED #1
Manus: Eric Kripke
Illustration: John Higgins
Förlag: Vertigo

Medelålderskris är ingen höjdare kan jag intyga, eftersom jag nu befinner mig på andra sidan, och för Josh Jaffe i nya serien Jacked är vardagslivet synnerligen ingen dans på rosor. Den krisande familjefadern utan jobb hittar ett underpiller som höjer hans sinnen, intellekt och dessutom ger honom superstyrka. Den ofrånkomliga baksidan är att det är sjukt beroendeframkallande. Premissen påminner lite om nya serien Beauty och Millars mediokra MPH och det är författaren Eric Kripkes, mest känd för att ha skapat den kultiga TV-serien Supernatural, första serie. Tecknaren John Higgins är däremot en veteran och kan bland annat skryta med att han färglagt klassiker som Alan Moores Watchmen och The Killing Joke samt tecknat de minnesvärda följetongerna Son of Man och Haunted i Vertigos Hellblazer.

Ringside01-Cover-19e14RINGSIDE #1
Manus: John Keatinge
Illustration: Nick Barber
Förlag: Image Comics

Män och kvinnor i dräkter som fightas om ära, hämnd eller något ännu större låter mycket som superhjältar men det låter också som det man i USA kallar professional wrestling. En koreograferad sport som av många anses vara fake men som är en mångmiljonindustri med många entusiastiska följare. I serien Ringside, skriven av Joe Keatinge (Shutter, Glory, Tech Jacket) och tecknad av Nick Barber, får vi som titeln antyder följa med bakom den fyrkantiga ringen för att undersöka dramat bakom och i första arcen får vi följa den tidigare superstjärnan Daniel Knoss, a.k.a. Minotaur som funnit lyckan efter att ha lämnat sporten, men något händer som får honom att börja gräva i sitt tidigare liv.

MGDINOD2015001-DC11-e6c9aMOON GIRL AND DEVIL DINOSAUR #1
Manus: Amy Reeder, Brandon Montclare
Illustration: Natacha Bustos
Förlag: Marvel Comics

En av de roligaste grejerna Stan Lee gjorde när han lanserade nya hjältar på 60-talet var att ge dem namn med samma bokstav i för- och efternamn, t. ex. Peter Parker, Bruce Banner och Stephen Strange för att nämna ett fåtal, och det är kul att traditionen hålls vid liv hos Marvel även i dessa dagar med Robbie Reyes (Ghost Rider), Kamala Khan (Ms. Marvel) och så det senaste tillskottet Moon Girl med det förträffliga namnet Lunella Lafayette. Skriven av teamet bakom Rocket Girl och tecknat av nykomlingen Natacha Bustos får vi här stifta bekantskap med ytterligare en ny Inhuman som dessutom har en röd T-Rex som sidekick. Det kan inte bli bättre.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...