Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 52

lördag 26 december, kl 22:07 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

4955672-01SUPERZERO #1
Manus: Amanda Conner, Jimmy Palmiotti
Illustration: Rafael de Latorre
Förlag: AfterShock Comics

Tänk om man verkligen kunde bli en superhjälte? De flesta av oss som läser superhjälteserier har nog tänkt den tanken en eller två gånger, inklusive undertecknad, men sedan raskt vaknat upp i verkligheten och insett att det bara är en fantasi. I nya serien Superzero, skapad av teamet bakom Harley Quinn (Amanda Conner och Jimmy Palmiotti) får vi möta den lite halvgalna tonårstjejen Dru Dragowski vars högsta önskan på Jorden är att bli en superhjälte och till skillnad mot oss som drömmer om det tänker hon göra det verkligt. Hon tror att hon har kommit på den perfekta formeln för att få superkrafter men det visar sig att hennes handlingar inte är så genomtänkta utan leder till allvarliga konsekvenser. Den enda superkraft som Dru verkligen besitter är nämligen envishet.

Lucifer-1-coverLUCIFER #1
Manus: Holly Black
Illustration: Lee Garbett
Förlag: Vertigo

Som författare till kritikerhyllade och kommersiella succéer som The Spiderwick Chronicles, Doll Bones och trilogin Modern Tale of Faerie är Holly Black inte främmande när det gäller modern fantasy och nu gör hon även debut som serieförfattare åt en av Vertigos tidigare flaggskepp. Lucifer skapades av Neil Gaiman och dök upp första gången i Sandman #4 och fick sedan en egen tidning, författad av Mike Carey och tecknad av Peter Gross, och 2015 års Lucifer är en direkt fortsättning på Carey och Gross berättelse. I Vertigos version övergav Lucifer rollen som härskare över Helvetet och tackade även nej till Guds tron samt porträtteras både som en skurk och anti-hjälte. Serien börjar med att någon har mördat Gud och Lucifer och hans bror Gabriel måste komma över sina inbördes stridigheter för att finna mördaren.

PATSY2015001-DC11-LR-aed8aPATSY WALKER, A.K.A. HELLCAT! #1
Manus: Kate Leth
Illustration: Brittney Williams
Förlag: Marvel Comics

Det är nog inte många som vet om det men Patsy Walker, alias Hellcat, är en av Marvels äldsta skapelser. 1944 introducerades hon i den romantiska tonårsserien Miss America Magazine #2, dök sedan upp igen 1965 i Fantastic Four Annual #3 för att slutligen bli superhjälten Hellcat 1976 i Avengers #144. Efter det har hon hunnit med att vara både en Avenger och en Defender, hustru till Marvels Son of Satan (Daimon Hellstrom), Alaskas officiella superhjälte, utredare åt bästa vännen She-Hulks advokatbyrå samt dök även upp i Netflix TV-serie Jessica Jones. Hennes tonårsäventyr från The Golden Age är dock inte bortglömda och i den nya serien Patsy Walker, A.K.A. Hellcat!, skriven av Kate Leth (Vampirella) och tecknad av Brittney Williams, dyker de upp som påhittade äventyr skapade av hennes mor, som för övrigt tänkte sälja hennes själ till djävulen.

MIRAGE-SEC-001-COVER-C-DELATORRE-8397fTHE DEATH-DEFYING DOCTOR MIRAGE: SECOND LIVES #1
Manus: Jen Van Meter
Illustration: Roberto de la Torre
Förlag: Valiant Entertainment

En av de bästa serierna från Valiant Entertainment som jag läst i år var The Death-Defying Doctor Mirage av Jen Van Meter och Roberto de la Torre där vi får möta äkta paret Shan och Hwen Mirage som jobbar som paranormala detektiver. Sorgligt nog dog maken Hwen och trots att Shan lyckades befria honom från Helvetet så har han ingen fast form och det är bara hustrun som kan se honom. Paret Mirage tänker nu ändra på detta och reser till Barcelona för att utföra en farlig besvärjelse som kan ge Hwen ett andra liv. Haken är bara att om besvärjelsen misslyckas kan det få katastrofala följder för hela vår existens.

LGT-Cv1-6cb53LAST GANG IN TOWN #1
Manus: Simon Oliver
Illustration: Rufus Dayglo
Förlag: Vertigo

Last Gang In Town, skriven av Simon Oliver (The Exterminators, FBP), handlar om en kvartett framgångsrika anarkistiska förbrytarlymlar från England under ledning av deras gåtfulla ledare Ava där handlingen utgår från London år 1977 men som även tar oss till framtidens Shanghai. Englands historia är full av spektakulära rån, alltifrån The Great Train Robbery 1963, Baker Street robbery 1971 till The Securitas depot robbery 2006, och upproriska anarkistiska brottslingar som är mer ute efter att bevisa något än personlig vinning. Ta bara Robin Hood och det faktum att de mest berömda piraterna från förr kom från de brittiska öarna. Avas gäng begår inte brott för att de behöver pengar, berömmelse eller för att de är mästerförbrytare utan för att de känner att de inte har något annat val. Som punkare har de en inre drift som motsäger all logik där de förvandlar kriminella handlingar till upprorisk konst.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...