Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 2

lördag 16 januari, kl 12:31 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

4996788-09-variantSECRET WARS #9
Manus: Jonathan Hickman
Illustration: Esad Ribic
Förlag: Marvel Comics

Så har då äntligen Marvels mega-event gått i mål. Först skulle det innehålla åtta nummer men växte till nio, sedan blev utgivningen försenad medan förlaget kickade igång det nya initiativet All-New, All-Different Marvel som utspelas efter händelserna i Secret Wars #9. Det är inte bara slutet på ett av Marvels bästa event utan även en avslutning på allt Jonathan Hickman gjort hos förlaget sedan hans sejour med Fantastic Four började 2009. Det är med bävan jag ser fram emot detta nummer eftersom jag förmodar att det innehåller sorgliga nyheter om familjen Richards öde men om det är någon som kan författa den historien så är det Hickman. Första halvan av Secret Wars har jag redan recenserat och återstående nummer kommer att recenseras så fort sista numret dyker upp i brevlådan.

GutterMagic-01-pr-1-0f37eGUTTER MAGIC #1
Manus: Rich Douek
Illustration: Brett Barkley
Förlag: IDW

Det som gjorde att Andra världskriget slutade var något nytt men till skillnad mot atombomben och atomålderns födelse avslutades kriget i den nya fyrdelade miniserien Gutter Magic av trollkarlar och magi och skapade därigenom en helt ny, och definitivt inte bättre, värld. Hundra år senare får vi möta människan Cinder Byrnes, som är ättling till en lång rad av framstående trollkarlar, och hans kompanjon, svartalven Blacktooth. Cinder har tyvärr inga magiska krafter trots sin bakgrund men genom att stjäla magiska artefakter från andra trollkarlar är han nu nära sitt mål, om han bara överlever. Gutter Magic är skapad av nykomlingen Rich Douek, som har en karriär inom reklam, och serien ser dagens ljus tack vare Comics Experience, som bland annat håller kurser i serieteckning, färgläggning, marknadsföring och andra viktiga delar i skapandet av serier, och så naturligtvis förlaget IDW.

TheWalkingDead_150-1THE WALKING DEAD #150
Manus: Robert Kirkman
Illustration: Charlie Adlard
Förlag: Image Comics

När första samlingen av Robert Kirkmans The Walking Dead kom ut beskrev han den som ”a zombie story that never ends”. Frågan är om han visste hur rätt han hade. Två TV-serier (AMC:s The Walking Dead är inne på sjätte säsongen och andra säsongen av avknoppningen Fear The Walking Dead börjar snart), lika många TV-spel och så originalserien som den här veckan når fram till #150, vilket är en bedrift med tanke på att de flesta serier idag får vara glada om de passerar 25 nummer. Något slut verkar inte vara i sikte och zombiegenren är definitivt här för att stanna, mycket tack vare Kirkmans vision. För er som ännu inte börjat läsa den kan jag verkligen rekommendera The Walking Dead på svenska från Apart Förlag som nu finns ute i 16 fina volymer med fler på gång.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...