Recensioner

Faith #1

torsdag 4 februari, kl 21:13 av 0 kommentarer

faith1Det var ett tag sedan jag besökte Valiant-universumet men det kommer att bli ändring på det framöver. Vid senaste rean köpte jag flera samlingar och förhoppningsvis blir det lite recensioner framöver. Valiant har varit igång ett tag nu och det börjar bli många titlar att hålla reda på så jag har fått börja sålla. X-O Manowar, Bloodshot och Shadowman-titlarna får vara. Jag ska försöka hålla koll på lite kortare serier, kanske Archer & Armstrong men framförallt det som hänger ihop direkt med Harbinger, min klara favorit bland Valiants serier. Joshua Dysarts run på de första 25 numren var fantastiskt bra, bland det allra bästa jag läst med superhjältekrafter inblandade.

Av medlemmarna i gruppen Renegades som bekämpade Toyo Harada blev Faith a.k.a. Zephyr snabbt min favorit. Faith, faith1-interiorsom älskar serier, har ett hjärta av guld och är en av de mest sympatiska superhjältar jag stött på. Nu har hon fått sin egen titel, Faith, med manus av Jody Houser och teckningar av Francis Portela med hjälp av Marguerite Sauvage. I första numret får man en inblick i Faiths nya liv i LA där hon hankar sig fram med ett jobb på en internetsajt, hon har ju stor erfarenhet av fandom-bloggar, medan hon söker efter sätt att hjälpa till. Att vara en superhjälte. Å med en god dos dagdrömmeri. Gärna med en riktig hunk i centrum.

Hur funkar det då? Jo, riktigt bra. Det är inga problem för Faith att bära upp en titel själv. På beskrivningen ovan lät det kanske som att Faith är präktig men det är hon inte utan hon är bra jävligt cool. Första numret etablerar som sagt mest Faiths tillvaro i LA men hon hon hinner förstås sparka ite rumpa också och så ges en föraning om att något större är på gång med ett dramatiskt slut. Teckningarna blandar och ger, de är lite småtrista, det är inte riktigt min stil och Faiths utseende varierar lite väl stundtals. Men det funkar och Housers manus är bra. Allt som allt ett bra förstanummer och jag kommer definitivt att följa min favorits fortsatta äventyr. Keep up the Faith!

Manus: Jody Houser
Illustration: Francis Portela & Marguerite Sauvage
Färgläggning: Andrew Dalhouse
Förlag: Valiant
Betyg: 4-/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...