Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 6

fredag 12 februari, kl 23:59 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DRKBLDY-Cv1-469a9THE DARK AND BLOODY #1
Manus: Shawn Aldridge
Illustration: Scott Godlewski
Förlag: Vertigo

Från Vertigo kommer den här veckan en skräckserie av Shawn Aldridge (Vic Boone) och tecknaren Scott Godlewski (Copperhead). The Dark and Bloody handlar om krigsveteranen Iris, nyss hemkommen från Irak, och hans kamp för att hitta tillbaka till livet där hemma. För att kunna försörja sin familj ger han sig in i hembränningsbranschen i Kentuckys utmarker tillsammans med sitt tidigare befäl. Nu står han öga mot öga med tidigare synder och nutidens mardrömmar när ett väsen från kriget återkommer för att utkräva hämnd. Enligt Aldridge handlar serien om krig och de monster de skapar men även om hur de val vi inte gör kan påverka oss lika mycket som de vi gör.

SECOND-SIGHT-1-9b1f5SECOND SIGHT #1
Manus: David Hine
Illustration: Alberto Ponticelli
Förlag: AfterShock Comics

David Hine är en veteran i branschen med flera olika titlar för Marvel och DC i bagaget, bland annat den utmärkta Silent War (tecknad av Frazer Irving) om Inhumans krig mot mänskligheten efter att Quicksilver stulit deras Terrigen-dimma för att få tillbaka sina mutantkrafter, 34 nummer av Spawn och hans egna serie Bulletproof Coffin för Image Comics. Hine sällar sig nu till flera andra namnkunniga serieskapare som gör nya serier åt förlaget AfterShock Comics (bland andra Brian Azzarello, Garth Ennis och Paul Jenkins) med sin Second Sight som författaren själv beskriver som True Detective möter Hannibal som möter Män som hatar kvinnor. I Second Sight, tecknad av Alberto Ponticelli (Zero), hemsöks bokhandlaren Ray Pilgrim av sitt gamla liv som klärvoajant konsult åt polisen när hans dotter avslöjar ett nätverk av livsfarliga pedofiler. Nu måste han åter ta sig in i mördarnas huvuden för att rädda sitt eget barn.

BOFBWCFC-85a50Sist ut den här veckan kan jag glädja alla älskare av Ewan Dorkin och Jill Thompsons prisbelönta serie Beasts of Burden från Dark Horse Comics med en glad nyhet. I maj kommer en one-shot med titeln Beasts of Burden: What the Cat Dragged In där Dorkin återigen delar på skrivarbetet tillsammans med hustrun Sarah Dyer. Det var två år sedan vi sist såg de intelligenta djuren som utreder övernaturliga händelser runt den lilla staden Burden Hill (i Beasts of Burden: Hunters and Gatherers som också vann en Eisner-award 2015 för Best Single Issue) och Dorkin trodde serien var död, trots att han har tre manus klara, men undrens tid verkar inte förbi.

Så här beskrivs handlingen: ”When curiosity gets the best of Burden Hill’s cats (and one reluctant raccoon), sleeping demons are awakened and black magic is unleashed on the town of Burden Hill.”

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...