Nyheter och tips

Image Expo 2016

torsdag 7 april, kl 20:31 av 3 kommentarer

unnamed-14-600x391

6 april var det så återigen dags för Image Expo där förlaget Image Comics presenterar kommande nyheter. I vanliga fall brukar denna tillställning gå av stapeln två gånger varje år, januari samt i samband med San Diego Comic-Con i juli, men förlaget har i år valt april i samband med Emerald City Comicon i Seattle och om det blir något mer tillfälle under året återstår att se.

20 nya titlar annonserades och vill man läsa hela listan så finns den här hos ComicsAlliance. Jag har i vanlig ordning valt ut mina favoriter och först ut är en ny serie av gänget bakom Fatale och The Fade Out: Ed Brubaker, Sean Phillips och Elizabeth Breitweiser. Kill or Be Killed handlar om en introvert student i 20-årsåldern som efter en hemsk händelse tvingas att ta på sig en mask och döda en ondskefull människa varje månad. Brubaker beskriver serien som Death Wish möter Breaking Bad och 1970-talets Amazing Spider-Man. En längre intervju finns hos USA Today.

SevenTo_Eternity_promo

Rick Remender och Jerome Opeña har tidigare samarbetat på Fear Agent och Uncanny X-Force och i höst kommer deras moderna fantasy-serie Seven To Eternity. Adam Osidis är en döende riddare som bestämmer sig för att döda den lömske och musikaliske halvguden/demonen God of Whispers som terroriserar världen Zhal. Opeña har hämtat inspiration från legendaren Moebius och serien färgläggs av Matt Hollingsworth (Hawkeye, The Wake, Tokyo Ghost). En längre intervju med bilder finns hos Pastemagazine och fler bilder hos Bleeding Cool.

The-Black-Monday-Murders

Jonathan Hickman (Secret Wars, East of West, The Manhattan Projects) presenterade sin första nya serie på mycket länge med den för mig helt okände Tomm Coker som tecknare. The Black Monday Murders är en vuxen Harry Potter-berättelse där hemliga magiskolor egentligen är bankkarteller som kontrollerar hela samhället. En dold värld befolkad av ryska vampyroligarker, svarta påvar, förtrollade amerikanska aristokrater och lönnmördare från The International Monetary Fund. Titeln på denna ”crypto-noir” syftar på den verkliga börskraschen 1987, som kallas Svarta måndagen, och som enligt Hickman var början på döden för nationalstaten som ett begrepp och starten för den globala demokratiseringsprocessen. Intervju finns hos IGN och bilder hos Bleeding Cool.

unnamed-18-600x391

Skaparna av Vertigos hyllade serie 100 Bullets, Brian Azzarello och Eduardo Risso, presenterade sin första Image-serie Moonshine som kort och gott handlar om förbudseran, gangsters, hillbillies och…varulvar! Comic Book Resources har en exklusiv intervju och Bleeding Cool en preview.

Motorcrush_promo

Teamet bakom den senaste versionen av DC:s Batgirl, Cameron Stewart, Brenden Fletcher och Babs Tarr, lämnar Gotham Citys hipsterkvarter för en resa in i framtiden med sin nya anime-inspirerade sci fi-serie Motor Crush. Domino Swift tävlar på sin motorcykel i världsomfattande race på dagarna och deltar på nätterna i brutala motorburna gladiatorspel i de mörkaste delarna av staden. Serien beräknas starta i december 2016 och USA Today har en intervju.

unnamed-12-600x388

Förutom att han författar Batgirl och Black Canary är Brenden Fletcher också en av skaparna bakom Gotham Academy tillsammans med Karl Kerschl och till våren 2017 kommer dessa vänner sedan 30 år tillbaka ut med en fantasy-serie inspirerad av Miyazaki-filmer och TV-spelen Dark Souls. Isola: Island of the Dead handlar om Rook, kapten över kungliga gardet och hennes drottning Olwyn som ger sig ut på en resa för att hitta den mytomspunna ön Isola som enligt myten är porten till dödsriket. Drottningens falske bror förvandlade henne till en tiger och dödades av Rook. Problemet, och orsaken till resan, är dock att det bara är den döde prinsen som kan häva förtrollningen. Intervju finns på The Daily Dot.

unnamed-20

Sist ut har vi Jen Van Meter (Doctor Mirage) och Rick Burchett (The Batman Adventures och webbserien Lady Sabre and the Pirates of the Ineffable Aether tillsammans med Jens make Greg Rucka) som tar oss till efterkrigstidens New York där ett franskt balletkompani, som under kriget deltog i den franska motståndsrörelsen, nu använder sina kunskaper för att jobba som spioner. Prima dyker upp i höst och ComicsAlliance har en intervju.

Det var det hela. Vilka titlar ser du fram emot och har du redan en favorit som du bara måste läsa?

Kommentarer

 1. Anders .R says:

  Ser ut att bli dyrt 🙂

 2. Andreas Mars says:

  Håller med. Har redan börjat titta på vilka serier jag måste sluta läsa för att ha råd med flera av dessa.

 3. Niklas Johansson says:

  Bara dyrt de första månaderna sen kommer det att dröja ett bra tag mellan nummer 😉

  men några får man väl prova iaf, brubakers och remenders låter lovande, provar säkert fler när det kommer ut lite mer info

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...