Recensioner

East of West, Vol. 5

lördag 7 maj, kl 10:41 av 0 kommentarer

EastofWest_vol05-1Doma Lux skickas lätt motvilligt till Endless Nations huvudstad Machine City för förhandlingar. Unionens president Le Vay är nämligen trött på att alla hennes tidigare sändebud skickas tillbaka i alldeles för små lådor och skickar därför någon hon verkligen litar på. Doma Lux tror att hennes sista stund är kommen men räddas av en gammal kär vän. Konfederationen försöker lönnmörda Amerikanska folkrepublikens ordförande Xiolian och New Orleans kronprins John Freeman avslöjar sin kärlek, och sitt förräderi mot sin far, för sin älskade Sharra. Femte volymen av East of West av Jonathan Hickman och Nick Dragotta avslutas med att Ezra Orion, som nu ser sig som en ny profet, sammankallar  sju nya utvalda inför den stundande apokalypsen.

bf58f84c7764d47e067f7b3f9b7de716._SX640_QL80_TTD_Vissa serier känns som att komma hem eller möta en gammal vän. Trots att det mesta av handlingen i den femte volymen av East of West bara är en uppladdning inför vad som komma skall myser jag av alla intriger och rackartrick i en värld som rusar mot sin undergång. Flera karaktärer utvecklas, skruvarna dras åt och allianser formas i detta ständigt fascinerande världsbygge som jag aldrig vill ska ta slut. Fast Babylon och Balloon lyser med sin frånvaro i den här volymen och det mesta av serien består av ödesmättad dialog så kan jag inte för mitt liv lägga ifrån mig East of West. Den är som ett gift som kryper under huden och förhäxar mig och får mig att maniskt plöja varje ny volym och hungra efter nästa.

pMEtMCHHickmans skickliga berättande hade dock inte varit lika smaskigt utan tecknaren Nick Dragotta och Frank Martins utsökta färgläggning. Speciellt gillar jag East of West #22 som är helt dialogfri, förutom de sista sidorna, där Xiaolian attackeras av högteknologiska ninjas i sitt eget hem. Detta nummer är ett mästerskap i minimalism och höjdpunkten på hela volymen.

16Som de flesta av Hickmans serier mår de bäst av att läsas i en hel sittning för att inte missa viktiga detaljer i hans bysantinska väv och därför läser jag i stort sett aldrig hans serier i lösnummer även om väntan blir lång. Inom kort kommer hans nya serie The Black Monday Murders om magiska bankkarteller ut på Image Comics och jag ser fram emot den, hans andra pågående serier hos förlaget (The Manhattan Projects, The Dying and The Dead) och hoppas på ännu fler nya serier nu när han lämnat Marvel Comics storstilat med Secret Wars.

Manus: Jonathan Hickman
Illustration: Nick Dragotta
Färgläggning: Frank Martin
Förlag: Image Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...