Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 25

lördag 25 juni, kl 22:53 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

26372HOW TO TALK TO GIRLS AT PARTIES (OGN)
Manus: Neil Gaiman
Illustration: Fábio Moon, Gabriel Bá
Förlag: Dark Horse Comics

Den självsäkre och karismatiske Vic och hans blyge kompis Enn vandrar nerför gatan på väg till en fest som de blivit inbjudna till. Enn är inte lika entusiastisk som Vic eftersom han inte vet vad han ska prata om med tjejer och vet att det kommer att sluta med att Vic hånglar med den sötaste tjejen på festen och Enn hamnar i köket där han får lyssna på någon mamma som tjatar om politik, poesi eller något annat. Vic bara skrattar och säger att det bara att prata. ”Det är bara tjejer. De kommer inte från någon annan planet”. Grabbarna råkar dock gå vilse och våldgästar istället en annan fest där Vic snabbt försvinner iväg på dansgolvet och Enn försöker ha en konversation med tre olika tjejer. För läsarna står det snart klart att något skumt är i görningen men den socialt inkompetente Enn anar inga ugglor i mossen. How to Talk to Girls at Parties är en novell skriven av Neil Gaiman som ursprungligen publicerades i hans novellsamling Fragile Things 2006 och nu har tvillingarna Fábio Moon och Gabriel Bá (Two Brothers, Casanova) gjort en serieadaption som ges ut av Dark Horse Comics. Moon och Bá har en underbar speciell stil och tillsammans med Gaimans härliga prosa och påhittighet tror jag att det här kan vara en av årets seriehöjdare.

dcf3cffd-524f-43f4-b8e4-3aca62a8b118-c179eSHE WOLF #1
Manus/Illustration: Rich Tommaso
Förlag: Image Comics

Cry Havoc av Simon Spurrier handlar om en kvinnlig soldat och varulv som tillsammans med ett hemligt specialteam av mänskliga bestar jagar ett annat monster. Även om Image Comics andra varulv-serie She Wolf låter som en kopia så är det mer ett tema med variationer där serieskaparen Rich Tommaso (Dark Corridor) djupdyker i gränslandet mellan verklighet och det surrealistiska. Seriens huvudperson, tonåringen Gabriele Catella, har mardrömmar om att pojkvännen Brian förvandlats till en varulv, men mardrömmarna slutar inte och gränsen för vad som är verklighet och inte suddas ut hos den stackars Gabby tills hon tror att hon håller på att förvandlas själv. Tommaso, som bland annat haft det ärofyllda uppdraget att göra ny förläggning till Fantagraphics återutgivningar av Carl Barks klassiska Donald Duck och Uncle Scrooge, leker både med seriens färgskala och har en stil som är en blandning mellan 80-talets Art Deco och tysk expressionism.

ID-1I.D. (TPB)
Manus/Illustration: Emma Ríos
Förlag: Image Comics

Följ med till en dystopisk framtid där kroppstransplantationer är en möjlighet för alla som inte trivs i sina egna kroppar. Serieskaparen Emma Ríos, som även har jobbat som arkitekt, är mest känd för sina fantastiska illustrationer till Kelly Sue DeConnicks Pretty Deadly men ansvarar också, tillsammans med Brandon Graham, för Image Comics antologiserie Island som debuterade förra sommaren och nu kommit fram till #8. Ríos science fiction-berättelse I.D. (som är färglagd i en rosa-röd skala) är ett av bidragen till antologin och handlar om konflikten mellan uppfattning och identitet och tre personer som ser transplantation som lösningen på sina problem och nu finns den samlad i sin helhet i en trade.

LucasStand-001-A-Main-f2246LUCAS STAND #1
Manus: Kurt Sutter, Caitlin Kittridge
Illustration: Jesus Hervas
Förlag: BOOM! Studios

Lucas Stand är en tidigare yrkesmilitär med PTSD och missbruksproblem som beslutat sig för att ända sitt liv men när han skjuter sig själv i huvudet slutar det inte med döden utan med att han skriver ett kontrakt med djävulen själv. Lucas måste använda sin yrkesskicklighet för att jaga och döda demoner som blandat sig i mänsklighetens förehavanden genom världshistorien. Om han dödar tillräckligt många får han syndernas förlåtelse och misslyckas han blir det en enkelbiljett till Helvetet. Denna blandning av tidsresande samt Punisher möter Hellblazer är skapad av Kurt Sutter (arkitekten bakom TV-serien Sons of Anarchy) och skrivandet står Caitlin Kittridge (Coffin Hill) för.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...