Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 31

lördag 6 augusti, kl 23:35 av 2 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

KillOrBeKilled_01-1KILL OR BE KILLED #1
Manus: Ed Brubaker
Illustration: Sean Phillips, Elizabeth Breitweiser
Förlag: Image Comics

Sedan Ed Brubaker och Sean Phillips signerade sitt exklusiva kontrakt med Image Comics 2014, som gav dem friheten att göra vilka serier de ville under fem år, har vi fått njuta av crime noir i 1940-talets Hollywood i The Fade Out samt två nya one-shots i deras 10-årsjubilerande följetong Criminal. Deras nästa projekt skulle bli något helt annat men Brubaker hade en idé som han inte kunde få ur sitt huvud så de bestämde sig för att sjösätta Kill or Be Killed istället. Denna thriller är en utflykt i vigilante-genren med en oväntad twist och handlar om den deprimerade studenten Dylan som en vacker dag sätter på sig en mask och dödar en person som förtjänar att dö varje månad…för att själv överleva. Hur och varför tänker jag inte spoila för jag har redan läst första numret och det är som vanligt en läsvärd skapelse. Recension kommer inom kort.

bookANIMOSITY_01ANIMOSITY #1
Manus: Marguerite Bennett
Illustration: Rafael de Latorre
Förlag: AfterShock Comics

Marguerite Bennett är en flitig författare hos flera olika förlag, bland annat med A-Force (Marvel), DC Comcs Bombshells (DC), Red Sonja (Dynamite) och Sleepy Hollow (BOOM! Studios), men det är med sina egna serier på förlaget AfterShock Comics som hon verkligen spänner bågen. Först kom den bisarra skräckhistorien i viktoriansk miljö vid namn InSEXts och nu är det dags för den apokalyptiska serien Animosity, tecknad av Rafael de Latorre (SuperZero), där djuren plötsligt en dag får mänsklig intelligens och förmågan att tala. Efter att ha jagats, fängslats, götts och dödats i årtusenden utkräver de nu en gruvlig hämnd på hela människosläktet och berättelsens huvudpersoner är flickan Jesse och hennes älskade hund Sandor som beger sig av på en resa tvärsigenom ett härjat och farligt USA.

29176LADY KILLER 2 #1
Manus/Illustration: Joëlle Jones
Förlag: Dark Horse Comics

En av mina favoritserier från förra året, Lady Killer, är nu äntligen tillbaka med en ny arc och den här gången är det Joëlle Jones som ensam står för både författande och tecknande och med Michelle Madsen som färgläggare istället för Laura Allred. Hemmafrun Josie Schuller, som har en hemlig karriär som hänsynslös och skicklig lönnmördare har nu flyttat till Cocoa Beach, Florida med familjen mitt under 1960-talets intensiva rymdkapplöpning. Hon har nu startat eget inom lönnmördarbranschen som hon kombinerar med Tupperware-partys och hushållsarbete. Josie upptäcker dock att någon från hennes förflutna skuggar henne och sedan är dansen igång. Även detta utmärkta förstanummer kommer att recenseras inom kort.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

  1. Nisse Kartago says:

    Ser också fram emot ”Kill or be killed” och ”Ladykiller” samt ”Moonshine”.

  2. Andreas Mars says:

    Håller med. Jag kommer att följa alla tre samt Black Hammer, Frostbite, Reborn, Starbourne och Seven to Eternity.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...