Recensioner

Deadly Class, Vol. 4: Die for Me

tisdag 27 september, kl 22:37 av 0 kommentarer

deadlyclass_vol4-1Markus första år på lönnmördarskolan Kings Dominion Atelier of the Deadly Arts lider oåterkalleligt mot sitt slut och det har verkligen varit ett minst sagt omtumlande år…men det värsta är inte över. Det är dags för Freshman Finals vilket i Kings Dominions fall går ut på att de privilegierade studenterna med en gedigen stamtavla när det gäller brottets bana måste döda så många ”rats” (det vill säga uppkomlingar som Markus) som möjligt och alla medel är tillåtna. Alla överlevande får betyget A+ och går vidare till andra årskursen.

Jagad av både gamla vänner och nya fiender måste Markus använda all sin list, kunnighet och fåtal allierade som han kan kalla vänner för att överleva men kan han verkligen lita på dem som står honom närmast? I detta skoningslösa slutprov frodas grymheten och den enda vägen ut är över kropparna av de som tidigare stod vid hans sida.

deadly-class-17-preview-1Fjärde volymen av Deadly Class (samlar #17-21 av serien) börjar direkt där den tredje slutade med att Markus flyr skolans aula med en hög blodtörstiga ungdomar efter sig som skjuter och lemlästar allt i sin omgivning och den adrenalinstinna jakten fortsätter enda in i det obarmhärtiga kaklet i volymens avslutning. Eftersom det var nästan ett år sedan jag läste förra volymen passade jag på att läsa om volym två och tre för att vara lite mer up to date, vilket gjorde fjärde volymen ännu mer fantastisk och smärtsam samtidigt som genomläsningen åter bekräftade vilken lysande serie Deadly Class är.

deadly-class-17-5-1Rick Remender och Wes Craigs brutala tonårsdrama är definitivt en serie som mår bäst av att läsas i en sittning eftersom den egentligen inte innehåller några naturliga avbrott eller vilopunkter. Karaktärer som hela tiden byter sida i konflikten, Markus alla kärlekar (jag glömde till och med bort att han var tillsammans med gothtjejen Petra), gamla oförätter som seglar upp till ytan (luringen Shabnam visar sig vara en ondskefull Kingpin med hållhakar på alla i sin rockärm), ond bråd död och ett djävulusiskt tempo. När fjärde volymen går i mål har många trådar lösts upp och utan att spoila för mycket kan jag säga att ingen går säker under Freshman Finals.

stk691865Vad som kommer att hända i fortsättningen har jag ingen aning om (femte arcen startar den här veckan) men det kommer definitivt bli ett helt nytt kapitel i denna spännande och blodiga historia och jag kan inte sluta prisa den här serien där både Remender, Craig och övriga involverade levererar det bästa de har.

Manus: Rick Remender
Illustration: Wes Craig
Färgläggning: Jordan Boyd
Förlag: Image Comics
Betyg: 4+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...