Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 26

lördag 1 juli, kl 22:44 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BLACK MAGICK #6
Manus: Greg Rucka
Illustration: Nicola Scott
Förlag: Image Comics

Inget ont som inte har något gott med sig brukar man ju säga för även om många sörjer att Greg Ruckas senaste run med Wonder Woman (tillsammans med tecknare som Nicola Scott, Liam Sharp och Bilquis Evely) avslutas den här veckan med #25 så innebär det att Rucka och Nicola Scott nu äntligen har plats i schemat för deras lysande witch-noir Black Magick. Uppenbarligen så var både Rucka och Scott eld och lågor över att åter få chansen att berätta en ny historia med amasonprinsessan Diana och tanken var aldrig att överge Black Magick, det tog bara lite längre tid än beräknat. Senaste numret med Black Magick dök upp i februari 2016 och fortsättningen börjar med ett fristående nummer om Rowan Blacks ursprung innan fortsättningen på Awakening kickar i gång på riktigt i augusti.

BEAUTIFUL CANVAS #1
Manus: Ryan K. Lindsay
Illustration: Sami Kivelä
Förlag: Black Mask Studios

Ryan K. Lindsay slog mig med häpnad med sin underbara och gripande miniserie Negative Space (tillsammans med Owen Gieni) förra året och under 2016 gav han även ut sin hyllade ”surf noir”-serie Chum på det lilla amerikanska förlaget ComixTribe där den finske tecknaren Sami Kivelä stod för illustrationerna (Kivelä har tecknat en hel del Grimm Fairy Tales-historier åt Zenescope Entertainment och han ligger även bakom den finska Lordi-serien från förlaget Arktinen Banaani). Nu samarbetar Lindsay och Kivelä återigen med den nya serien Beautiful Canvas från Black Mask Studios som publicerat flera både hyllade och politiskt medvetna serier som We Can Never Go Home, Space Riders, 4 Kids Walk Into A Bank, Black och Young TerroristsBeautiful Canvas handlar om den kvinnliga yrkesmördaren Lon Eisly som får kalla fötter när det gäller sin yrkesroll när hennes flickvän blir gravid och Lon samtidigt får i uppdrag att döda en liten pojke. 4 Kids Walk Into A Bank och Beautiful Canvas har redan hamnat i måste-läsa-listan och där hamnade också den nu i veckan avslutade miniserien The Dregs från samma förlag som redan hyllats av flera recensenter som årets bästa serie.

BANKSHOT #1
Manus: Alex De Campi
Illustration: ChrisCross
Förlag: Dark Horse Comics

I mångas ögon är den gåtfulle multimiljonären Marcus King en modern Robin Hood medan andra anser att han är en terrorist och desertör och sanningen ligger någonstans mittemellan. När den ryska regeringen anlitar Marcus för att återta ett gammalt KGB-laboratorium i Ukraina står han plötsligt öga mot öga med ett spöke från sitt förflutna som känner till alla Markus väl bevarade hemligheter alltför väl. Nu måste Marcus på riktigt bli den person han alltid låtsats vara plus att han måste slå asmånga typer på käften och spränga flera saker i luften. Alex De Campi (Grindhouse, No Mercy, Mayday, Semiautomagic) har alltid drömt om att författa ett hejdlöst actionäventyr utan några spärrar och med tecknarteamet ChrisCross (bilder) och Snakebite Cortez (färgläggning) ser det ut att bli verklighet i nya serien Bankshot från Dark Horse Comics.

SECRET WEAPONS #1
Manus: Eric Heisserer
Illustration: Raúl Allén
Förlag: Valiant Entertainment

Eric Heisserer Oscarsnominerades i år för sitt manus till Arrival och han håller även på att skriva manus till två av de fem filmer (Bloodshot och Harbinger) från Valiants eget superhjälteuniversum som Sony producerar. Dessutom gör han sin seriedebut på förlaget som författare till Secret Weapons där hjälten Livewire försöker hitta personer som förkastats av Harbingers hemliga projekt för superkrafter eftersom deras krafter ansågs värdelösa, såsom att prata med fåglar eller att få saker att lysa. När superskurken Rexo börjar jaga dessa förkastade av okänd anledning så försöker istället Livewire hitta dem och beskydda dem för även om deras krafter verkar värdelösa till att börja med så kommer de att bli hennes hemliga vapen.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...