Recensioner

Paper Girls, Vol. 3

onsdag 19 juli, kl 00:25 av 0 kommentarer

Efter att ha överlistat Erins klonkopia från en avlägsen framtid lämnade våra tidningsflickor från 1988 år 2016 och befinner sig nu flera tusen år före vår tideräkning på en ogästvänlig och farlig plats där de möter den unga mamman Wari och hennes nyfödde son Jahpo. Efter den första språkförbistringen blir inte Erin, Mac, KJ och Tiffany klokare av Waris babblande om drömkvinnor, en fallande stjärna, de tre männen och en förlorad skatt som kommer ge hennes son ett långt liv. Dessutom är tolvåringarna från 1988 inte de enda tidsresenärerna i området eftersom Dr. Qanta Braunstein från 21:a århundradet just upptäckt att hon är kvinnan som uppfann tidsresande…trodde hon ja!

Sommartid innebär gott om lästid när det gäller serier och det var med spänd förväntan jag kastade mig över de senaste lösnumren av Paper Girls som utgör Brian K. Vaughan och Cliff Chiangs tredje volym av denna lysande serie. Spänningen är på topp, mysteriet tätnar, fler karaktärer introduceras, Cliff Chiang och färgläggaren Matt Wilson är i sedvanlig högform och våra huvudpersoners karaktärer och personligheter broderas ut ännu mer, speciellt KJ som var frånvarande under hela andra volymen.

Tyvärr lider dock tredje volymen av för mycket stillastående handling och även om vi får vissa svar så blir gåtorna bara fler och fler. Orsaken till tolvåringarnas tidshoppande förblir ett mysterium och hela serien känns som en produktplacering av framtida Appleprodukter men det märks att Brian K. Vaughan har flera ess i rockärmen och även om Paper Girls #11-15 är en mellanvolym så finns det gott om sköna cliffhangers och Vaughans dialog och samspel mellan tolvåringarna blir bara bättre och bättre.

Tredje volymen innehåller sköna referenser till både Liftarens guide till galaxen och Apornas planet, våndan över den sista ciggen i cigarettpaketet, den första menstruationen, om glädjen och fasan med att skaffa barn, oväntade känslor samt något av det vidrigaste man kan råka ut för som kvinna.

Precis idag fick jag reda på att Paper Girls #16 kommer ut i oktober och dessutom får serien sin första feta lyxutgåva i november som samlar Paper Girls #1-10 och om du ännu inte börjat läsa denna förträffliga serie så har du med andra ord ett perfekt tillfälle att hoppa på tåget.

Manus: Brian K. Vaughan
Illustration: Cliff Chiang
Färgläggning: Matt Wilson
Förlag: Image Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...