Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 29

lördag 22 juli, kl 00:44 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

MOONSTRUCK #1
Manus: Grace Ellis
Illustration: Shae Beagle, Kate Leth
Förlag: Image Comics

Snarlika skapelser som av en slump dyker upp vid samma tillfälle finns det gott om i serievärlden, såsom Dennis The Menace (USA respektive Storbritannien 1951), Doom Patrol och X-Men (1963) samt Swamp Thing och Man-Thing (1971). Därför är det lite extra kul att det nu finns tre relativt nya olika serier, webbserien Déjà Brew (Stela), Brave Chef Brianna (BOOM! Studios) och veckans nykomling Moonstruck (Image Comics) som alla utspelas i en magisk och övernaturlig miljö med ett café i centrum. I Moonstruck får vi möta baristan Julie (som förvandlas till en varulv när hon blir upprörd) och hennes bästa vän och kollega, kentauren Chet som lever ett alldeles vanligt liv bland fantasivarelser och riktiga människor. Serien är skapad av Grace Ellis (en av kvinnorna bakom BOOM! Studios succé Lumberjanes) samt den mycket skickliga nykomlingen Shae Beagle och serien innehåller även en bihistoria tecknad av Kate Leth (Patsy Walker, A.K.A. Hellcat!, Spell on Wheels)

GENERATION GONE #1
Manus: Ales Kot, André Lima Araújo
Illustration: André Lima Araújo
Förlag: Image Comics

Efter avslutningen på serien Wolf från Image Comics förra året har det varit rätt så tyst från den tjeckiske serieskaparen Ales Kot som gjort karriär i USA hos Marvel (Secret Avengers, Bucky Barnes: The Winter Soldier) och inte minst med sin lysande och tankeväckande spionthriller Zero från Image Comics med olika tecknare i varje nummer. Nu är han tillbaka på det sistnämnda förlaget (tillsammans med André Lima Araújo som även står för illustrationerna) med en ny serie om vilsna millenials som får superkrafter i Generation Gone. Serien utspelas år 2020 och handlar om att vara ung i dagens samhälle och beskrivs som en blandning av TV-serien Skins och M. Night Shyamalans Unbreakable, plus flera resor till solen, mystiskt svart gegga, ett kärleksgnabb i ett kärnkraftverk, kärlek, hat, ilska, förlust och överlevnad.

SISTERS OF SORROW #1
Manus: Kurt Sutter, Courtney Alameda
Illustration: Hyeonjin Kim
Förlag: BOOM! Studios

Skaparen av TV-serien Sons of Anarchy (som även jobbat som producent, manusförfattare och regissör på TV-serien The Shield), Kurt Sutter, gjorde sin seriedebut förra året på BOOM! Studios med Lucas Stand och nu är han tillbaka på samma förlag (tillsammans med medförfattaren Courtney Alameda och tecknaren Hyeonjin Kim) med ytterligare en hårdkokt berättelse om Dominique, Greta, Misha och Sarah som driver ett icke vinstdrivande härbärge för kvinnor på dagen och ikläder sig nunnekläder på natten och jagar rätt på våldsverkare som undkommit rättvisan. Vigilanternas brutala och alltmer offentliga framfart ger dem öknamnet Sisters of Sorrow och snart har de Los Angeles tuffa kriminalpoliser i hasorna.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...