Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 31

lördag 5 augusti, kl 22:37 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

ELSEWHERE #1
Manus: Jay Faerber
Illustration: Sumeyye Kesgin
Förlag: Image Comics

Den amerikanska flygpionjären Amelia Earhart blev berömd genom en rad djärva långflygningar och verkade för att kvinnor skulle ges samma möjligheter som män att utbilda sig inom flyget. 1937 gav hon sig iväg ensam i sitt plan Elektra på en planerad jorden runtflygning men försvann spårlöst någonstans över Stilla havet. Vad som hände henne lär vi aldrig få reda på men Jay Faerber (Copperhead) har kokat ihop en ny serie tillsammans med tecknaren Sumeyye Kesgin där Earhart transporterades till en märklig främmande ny värld befolkad av flygande bestar. I serien Elsewhere försöker Earhart desperat återvända hem och längs vägen skapar hon nya allianser och skaffar sig nya fiender när hon transformeras från aviatrix till frihetskämpe i ett uppror mot en skoningslös krigsherre.

MECH CADET YU #1
Manus: Greg Pak
Illustration: Takeshi Miyazawa
Förlag: BOOM! Studios

En gång varje år anländer de gigantiska robotarna från yttre rymden till Jorden för att ingå ett vänskapsförbund med de unga Mech-kadetterna från den exklusiva militärakademin Sky Corps Academy för att kunna försvara vår värld från de hemska utomjordingarna vid namn Sharg. Den unge vaktmästaren Stanford Yu blir helt oväntat och oavsiktligt utvald av en av dessa robotar och antas till akademin samt måste nu bevisa för sig själv och alla andra att han har det som krävs för att bli en Mech Cadet. Greg Pak (Incredible Hulk) och Takeshi Miyazawa (Ms. Marvel) har samarbetat förr, bland annat skapade de karaktären Amadeus Cho som nu iklätt sig rollen som Hulk i Greg Paks The Totally Awesome Hulk, och i Mech Cadet Yu bjuds vi på en historia om gigantiska robotar och en underdog från arbetarklassen som får sitt livs stora chans.

ROCKET GIRL #8
Manus: Brandon Montclare
Illustration: Amy Reeder
Förlag: Image Comics

Efter nästan två års väntan är det äntligen dags att hälsa Rocket Girl välkommen åter på seriehyllorna. Detta underbara och charmerande actionäventyr skapat av Brandon Montclare och Amy Reeder med den tidsresande tonårspolisen DaYoung Johansson som reser till 1980-talet för ett stoppa en konspiration i framtiden var en av mina favoritserier 2014 men den andra arcen drabbades av förseningar och sköts upp på obestämd tid eftersom Montclare och Reeders nya serie Moon Girl and Devil Dinosaur från Marvel Comics blev en succé som tog deras tid i anspråk. Nu är alltså Rocket Girl tillbaka och jag kan se fram emot en avslutning på en av mina favoritserier.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...