Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 40

lördag 7 oktober, kl 23:45 av 2 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BATMAN: WHITE KNIGHT #1
Manus/Illustration: Sean Murphy
Förlag: DC Comics

”He’s been called a maniac, a killer and the “Clown Prince of Crime” but “white knight”? Never. Until now…”

Vem är skurk och vem är hjälte? Den frågan ställer serieskaparen Sean Murphy (The Wake, Chrononauts, Tokyo Ghost) i den nya miniserien Batman: White Knight i sju delar från DC Comics. Här får vi en allternativ berättelse, både författad och tecknad av Murphy, med en rehabiliterad Jokern som numera lämnat brottets bana och övergett sitt ökända namn för att bara kalla sig Jack Napier. Förutom att försonas med Harley Quinn så tänker han även befria Gotham City från den person som han anser är stadens värste fiende: Batman.

FU JITSU #1
Manus: Jai Nitz
Illustration: Wesley St. Claire
Förlag: AfterShock Comics

Jai Nitz, mest känd för Dream Thief (Dark Horse Comics) och som medskapare av Chato Santana-inkarnationen av den eldfängde skurken El Diablo (som också syns i filmversionen av Suicide Squad), tillsammans med tecknaren Wesley St. Claire ligger bakom AfterShock Comics senaste titel Fu Jitsu med världens smartaste pojke som trots sina 120 år inte har åldrats en dag. Seriens officiella beskrivning lyder: ”From Einstein and the Wright brothers, to Gandhi and Johnny Unitas, Fu has met everyone in history while protecting Earth from Robert Wadlow, the world’s tallest man, and his dangerous magi-science” – men hans mission är i fara då han gått i självvald exil till Antarktis (efter att ha gjort slut med sin flickvän) och en tidsresande Wadlow har skickat James Dean för att döda honom, och detta är bara början på denna knasiga berättelse, som Nitz strängt hävdar är: ”a story made specifically for the comics medium — not with an eye on adapting it as a movie or TV series down the line.”

THE INFINITE LOOP: NOTHING BUT THE TRUTH #1
Manus: Pierrick Colinet, Elsa Charretier
Illustration: Daniele Di Nicuolo
Förlag: IDW

Fu Jitsu och den nya följetongen på The Infinite Loop dök upp redan förra veckan och i den senare har Teddys försök att reboota vår tidslinje för att få världen att acceptera avvikelser eller anomalier (det vill säga störningar i tidsströmmen till följd av allt för mycket tidsresande som kan resultera i objekt eller, mera sällsynt, mänskliga varelser) i mänsklig form har haft oönskad effekt. Trots att det numera är olagligt att radera dem så befinner sig de mänskliga anomalierna i vår värld i nedgångna och överbefolkade flyktingläger och Teddy ser sig tvungen att skapa en olaglig organisation vars mål är att hitta och gömma mänskliga anomalier för att bespara dem de fruktansvärda levnadsförhållandena i hennes tidslinje. The Infinite Loop var en av mina favoritserier från 2015 där vi fick följa Teddy, vars uppdrag var att hitta och förstöra tidsparadoxer. Men när en av dessa paradoxer visade sig vara hennes drömtjej, Ano, var Teddy tvungen att välja mellan att fixa vår tidsström till varje pris eller att följa sitt hjärtas inre röst. I den nya följetongen ”Nothing But The Truth” har Ano och Teddy gått skilda vägar och Ano är numera den första mänskliga anomalien som blivit invald i USA:s kongress och hon ligger även bakom ”The Harmony Bill” som är ett lagförslag som vill sätta stopp för de omänskliga lägren för anomalier.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

 1. Jonas Olsson says:

  BATMAN: WHITE KNIGHT #1
  Vilken cool serie! Jag diggar den!
  Teckningarna är superba och manus är en riktigt rolig twist på Batman genren.
  Sean Murphy levererar de bästa teckningarna jag sett av honom!
  Han etablerar världen redan på sida nummer 1 och resten av sidorna är en fröjd för ögat.
  En frisk pust som kan bli en klassiker!

 2. Andreas Mars says:

  Låter lovande 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...