Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 3 (2018)

lördag 20 januari, kl 10:04 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

ICE CREAM MAN #1
Manus: W. Maxwell Prince
Illustration: Martín Morazzo
Förlag: Image Comics

”Chocolate, vanilla, existential horror, drug addiction, musical fantasy…there’s a flavor for everyone’s misery.”

The Electric Sublime är en mycket bra miniserie om konst, övernaturlighet och ond bråd död, skapad av W. Maxwell Prince (One Week in the Library) och Martín Morazzo (Great Pacific, Snowfall). Även om jag hellre hade sett en fortsättning på deras första samarbete så är jag minst lika exalterad över deras nya titel Ice Cream Man från Image Comics som består av olika one-shots som för tankarna till EC Comics, Sandman och The Twilight Zone. Berättelserna hålls samman av en sorts Crypt Ceeper i form av titelns mobila glassförsäljare som öppnar dörrar till skräck, ensamhet, lidande, musikalisk fantasy, ja, alla smaker du kan tänka dig vilket får det att vattnas i munnen på mig.

DAMAGE #1
Manus: Robert Vendetti
Illustration: Tony S. Daniel
Förlag: DC Comics

Den här veckan lanserar DC Comics sin ambitiösa nya giv ”The New Age of Heroes” med nya uppdaterade versioner av gamla kända klassiska hjältar och en hel hög med nya förmågor som skymtat förbi i det pågående eventet Dark Nights: Metal. Förbered er på The Silencer (Dan Abnett/John Romita Jr.), Sideways (Justin Jordan/Kenneth Rocafort), The Terrifics (Jeff Lemire/Ivan Reis) och framförallt Damage av Robert Vendetti och Tony S. Daniel som är först ut. Soldaten Ethan “Elvis” Avery förvandlas till en Hulk-liknande varelse en timme varje dag. Militären är mycket nöjda med sitt nya massförstörelsevapen som är billigare än en kärnvapenmissil och dubbelt så effektiv men vad händer när mannen som bara vill tjäna sitt land förvandlas till ett monster utan kontroll?

DAYS OF HATE #1
Manus: Ales Kot
Illustration: Danijel Zezelj
Förlag: Image Comics

Zero av Ales Kot och ett kollektiv av skickliga tecknare var inte bara en lysande modern spionthriller utan också en filosofisk och existensiell tour de force som jag sent ska glömma. Serien gjorde att jag verkligen fick upp ögonen för denne tjeckiske serieskapare som även gjorde ett avtryck hos Marvel med titlar som Secret Avengers och Bucky Barnes: The Winter Soldier men succén uteblev med hans Image-titlar The Surface, Wolf och Material. Nu verkar det som han är tillbaka i högform, först med Generation Gone (som jag ännu inte utforskat) om en arg ung generation som får superkrafter som de aldrig ville ha, följt av Days of Hate (som har premiär den här veckan) som är en maxiserie i tolv delar om ett USA som slits sönder av inbördeskrig och oroligheter och två personer som hamnar på var sin sida i konflikten samt den kommande titeln The New World (tillsammans med den oefterhärmlige Tradd Moore) som förhoppningsvis kommer att få ett utgivningsdatum inom kort, om inte förr så förmodligen under Image Expo som äger rum i februari.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...