Recensioner

Black Science, Vol. 7: Extinction is the Rule

fredag 8 juni, kl 18:23 av 0 kommentarer

Äntligen återförenas Grant McKay med sina barn Nate och Pia men ingen av dem har tid att njuta av detta. Fullständigt kaos har brutit ut där flera olika aktörer från ett oändligt antal dimensioner försöker ta herraväldet – de fruktade Zirite, en ras av livsfarliga parasiter och body snatchers, den nihilistiska dödskulten Dralns samt häxan Doxta som tagit Grants briljanta intellekt – men det största problemet är inte alla dessa livsfarliga och maktgalna varelser utan Grants tidigare arbetsgivare och kompanjon Kadir som dessutom matat världen och Grants exfru Sara med lögner om Grants påstådda illdåd. Med hjälp av en egen dimensionsportal tänker Kadir förflytta vår värld bort från Eververse men detta är detsamma som att skriva under universums dödsdom och nu måste Grant tillsammans med sin familj rädda världen innan det är för sent.

Om detta låter som en sammanfattning av sjätte volymen av Rick Remender och Matteo Scaleras adrenalinstinna och multidimensionella pulpäventyr Black Science så är det inte långt ifrån sanningen för sjunde volymen är en direkt fortsättning på en av seriens bästa volymer där allt är supermaxat, galet och underbart men som tyvärr mest känns som en upprepning och en transportsträcka där seriens riktigt köttiga handling kommer att få sin upplösning i åttonde eller eventuellt nionde volymen.

Även om det är svårt att inte älska det intensiva tempot och Scaleras underbara splashsidor tillsammans med färgläggaren Moreno Dinisios fantastiska palett så blir tonläget lätt hysteriskt och förvandlas bitvis till ett brus av för mycket intryck så den redan trötte läsaren (efter ett härligt men intensivt läsår som snart närmar sig sitt slut) tappar intresset eller rent av somnar i soffan under läsningen. Både Remender och Scalera kan bli för mycket ibland när de fullkomligt bombarderar handlingen med halsbrytande action och överdramatisk dialog och de partier jag njuter mest av är definitivt de där bägge serieskaparna drar i handbromsen för att ge oss glimtar av filosofiskt djup eller bara en liten andningspaus.

Enligt flera källor närmar sig nu Black Science slutet men jag skulle tippa på att vi har åtminstone två volymer kvar (lyxutgåvorna av serien innehåller 15 nummer vardera och om detta gäller för en kommande tredje så borde Black Science sluta runt #45) och jag ser fram emot hur Remender ska knyta ihop säcken för om det är något han är riktigt bra på så är det avslutningen på sina projekt, som exempelvis Fear Agent, Strange Girl eller Tokyo Ghost.

Manus: Rick Remender
Illustration: Matteo Scalera
Färgläggning: Moreno Dinisio
Förlag: Image Comics
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...