Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 25 (2018)

söndag 24 juni, kl 14:41 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

HIT-GIRL #5
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Eduardo Risso
Förlag: Image Comics

Mitt intresse för Mark Millars egna skapelser är minst sagt ljummet för tillfället men att de potentiellt kan nå oanade höjder under rätt ledning råder det inget tvivel om. Därför är det med stort intresse jag bevakar andra arcen av Millars nystartade serie Hit-Girl som författas av en av mina favoritserieskapare, Jeff Lemire, och dessutom får han sällskap av den geniale serietecknaren Eduardo Risso (100 Bullets, Dark Night: A True Batman Story, Moonshine). Kanadensaren Lemire förflyttar den tolvåriga mördarmaskinen Mindy till Kanadas snötäckta vidder och även om jag är allergisk mot grafiskt ultravåld så kan jag inte låta bli att se fram emot slutresultatet av detta samarbete.

THE LOST CITY EXPLORERS #1
Manus: Zach Kaplan
Illustration: Alvaro Sarraseca
Förlag: AfterShock Comics

Spielbergs arkeologiska pulp- och matinéhjälte Indiana Jones tillhör några av mina favoriter från 1980-talet men detsamma kan inte sägas om de konstant skrikande kidsen i The Goonies från samma decennium. Nu kommer en ny serie från AfterShock Comics av Zach Kaplan (Port of Earth) som kombinerar både Indiana Jones och The Goonies där ett gäng tonåringar hittar en sedan länge glömd civilisation rakt under New York Citys gator. En saknad förälder, ett stänk övernaturlighet och en klassisk ”coming-of-age”-historia är alla ingredienser som tilltalar mig och jag återkommer senare under året om anrättningen föll mig i smaken.

SHANGHAI RED #1
Manus: Christopher Sebela
Illustration: Joshua Hixson
Förlag: Image Comics

Christopher Sebela (Dead Letters, We(l)come Back, Cold War) är aktuell med två nya serier från Image Comics den här sommaren: Crowded i augusti och så Shanghai Red som kommer ut den här veckan. I den senare förflyttas vi till slutet av 1800-talet där vi får möta Jack som sjanghajades i Portland, Oregon och såldes till pirater tillsammans med ett dussin andra olyckliga satar. Nu när deras kontrakt är slut får de erbjudande att mönstra på briggen Bellwood som vanliga matroser med lön och allt men istället för att ta erbjudandet startar Jack ett myteri, avslöjar en väl bevarad hemlighet och sätter segel mot Portland för att utkräva hämnd på sina plågoandar.

SON OF HITLER OGN
Manus: Anthony Del Col, Geoff Moore
Illustration: Jeff McComsey
Förlag: Image Comics

Anthony Del Col (Assassin’s Creed, Kill Shakespeare, Nancy Drew and The Hardy Boys: Big Lie) är hjärnan bakom en kontrafaktisk thriller i samma anda som The Man in the High Castle, Zero Dark Thirty, Inglourious Basterds och John le Carré. En brittisk agent under Andra världskriget söker upp en bagarlärling i det ockuperade Frankrike och avslöjar att han egentligen är Adolf Hitlers illegitima son. Målet är att rekrytera honom för ett topphemligt uppdrag som innebär att han dödar sin far och därigenom få ett slut på kriget

MAE VOL. 2 #1
Manus/Illustration: Gene Ha
Förlag: Lion Forge

Sist ut den här veckan så är det dags att säga välkommen åter till Gene Has lovande ”portal fiction” Mae. Ursprungligen frukten av en mycket lyckad Kickstarterkampanj publicerades första arcen av Dark Horse Comics men har nu bytt hemvist till Lion Forge som ger ut flera serier i liknande genrer för alla åldrar under sin Roar-etikett. Lion Forge har redan gett ut en egen version av första samlingsvolymen och även om jag inte var helfrälst i min recension av första arcen så är jag nyfiken på vad Gene har kokat ihop med fortsättningen.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...