Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 27 (2018)

söndag 8 juli, kl 01:21 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

CATWOMAN #1
Manus/Illustration: Joëlle Jones
Förlag: DC Comics

Sommarens stora event från DC Comics är något så ovanligt som ett bröllop och inte vilket bröllop som helst. Bruce Wayne och Selina Kyle, a.k.a. Batman och Catwoman knyter hymens band i Batman #50 och får ses som en av höjdpunkterna i Tom Kings run med ”The Dark Knight”. Men en annan, ny titel, känns ännu mer angelägen den här veckan, nämligen Catwomans egen solotitel, tecknad och berättad av den snart Sverigeaktuella Joëlle Jones. Min första bekantskap med Jones var i den mycket läsvärda Lady Killer (både volym 1 och 2) följt av Mockingbird: S.H.I.E.L.D. 50th Anniversary #1 samt Supergirl: Being Super (som jag ännu inte läst men beställt) och det ska bli mycket intressant att se vad hon kokat ihop för äventyr med Selina Kyle. Joëlle Jones är också, enligt mitt tycke, den mest namnkunniga gästen på Heroes Comic-Con i Stockholm (Kistamässan 14-16 september) och orsaken till att jag kommer att besöka mässan överhuvudtaget.

CAPTAIN AMERICA #1
Manus: Ta-Nehisi Coates
Illustration: Leinil Francis Yu
Förlag: Marvel Comics

En ny serie från Marvel Comics den här veckan, som förmodligen orsakar halsbränna hos fler än Punisher-älskaren Anders Lundgren, är Donny Cates miniserie Cosmic Ghost Rider där Frank Castle förvandlats till just en ”kosmisk” Ghost Rider och även om jag själv tycker att tanken är skrattretande så gillar jag att Cates rör runt i Marvelgrytan. Mitt fokus den här veckan är dock inte den senaste knasiga versionen av Punisher utan en nystart av Captain America av Black Panther-författaren Ta-Nehisi Coates och med Leinil Francis Yu som tecknare. Serien, som påpassligt kom ut 4 juli, bygger vidare på efterverkningarna av Nick Spencers långa run med ”Hydra Cap” där vi möter ett USA som befinner sig i ett kulturellt krig med sig självt.

QUANTUM AGE: FROM THE WORLD OF BLACK HAMMER #1
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Wilfredo Torres
Förlag: Dark Horse Comics

Knappt en vecka går förbi på bloggen utan att jag nämner den fabulöse serieskaparen Jeff Lemire och idag är det dags igen. Quantum Age är hans senaste Black Hammer-spinoff men den här gången utforskas inte dåtiden i ”Hammerverse” utan framtiden. 1000 år framåt i tiden försöker en grupp superhjältar, inspirerade av det ursprungliga teamet från Black Hammer Farm, rädda planeten från en auktoritär regim och samtidigt lösa gåtan med vad som egentligen hände hjältarna på 2000-talet. Jag har precis avslutat Doctor Star & The Kingdom of Lost Tomorrows som var en fristående berättelse som inte gav så mycket kött på benen om originalseriens stora mysterium men det verkar som att Quantum Age kanske ger några ledtrådar till gåtan.

UNNATURAL #1
Manus/Illustration: Mirka Andolfo
Förlag: Image Comics

Leslie lever i en värld där förhållanden mellan djur av olika arter eller samma kön är förbjudet och där ingen ens skulle våga bryta mot den totalitära regimens lagar. Hennes normala (och tråkiga) liv går sin gilla gång men allt ändras drastiskt när hon börjar drömma om en mystisk vit varg som hon både attraheras av och till och med etablerar ett kärleksfullt förhållande till. Leslie vet inte om det bara är en fantasi eller om det finns något i drömmen som knyter an till verkligheten och snart börjar hon tvivla på sig själv och världen hon lever i. Mirka Andolfo är en italiensk serieskapare vars serie Unnatural nu gör sin amerikanska debut hos Image Comics. Serien är en blandning av erotisk fantasi, dystopisk framtid och antropomorfa djur och är bland annat inspirerad av George Orwells klassiker Djurfarmen och 1984.

Det var allt för den här veckan, förutom den tråkiga nyheten att den legendariske serieskaparen Steve Ditko gått ur tiden, 90 år gammal. Mest känd för att ha skapat de ikoniska karaktärerna The Amazing Spider-Man och Doctor Strange tillsammans med Stan Lee men också DC-karaktärerna The Question, Shade, The Changing Man och många fler, inklusive den ny mycket populära Marvel-karaktären Squirrel Girl. Tack Steve för alla härliga stunder du gett, och kommer att ge, så många serieälskare genom åren. Vila i frid.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...