Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 45 (2018)

lördag 10 november, kl 22:56 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

THE GREEN LANTERN #1
Manus: Grant Morrison
Illustration: Liam Sharp
Förlag: DC Comics

Sist Grant Morrison författade en månatlig serie från DC Comics var 2013 när han avslutade Batman Incorporated och nu, fem år senare, är det äntligen dags igen. Den här gången fokuserar Morrison på Green Lantern i Hal Jordans gestalt och istället för den femtielfte varianten på karaktärens ursprungshistoria ägnar sig Morrison och tecknaren Liam Sharp (Wonder Woman) åt den tidigare pilotens karriär som Jordens rymdpolis. Eftersom det här en titel av Morrison kan vi dock förvänta oss en berättelse utöver det vanliga med en utomjordisk brottsling som gömmer sig mitt ibland oss, en intergalaktisk konspiration, förräderi i Green Lantern Corps led och det ryktas till och med om ett möte med Gud själv i egen hög person.

OUTER DARKNESS #1
Manus: John Layman
Illustration: Afu Chan
Förlag: Image Comics

”Mankind has colonized the galaxy, but during our interstellar travels, we discovered a terrifying secret out in the Outer Darkness of space. Join Captain Joshua Rigg and the crew of the starship Charon as they encounter demonic possessions, hauntings, cosmic horror, and more!”

För snart två år sedan avslutades John Layman och Rob Guillorys hyllade långkörare Chew efter sju år och 60 nummer. Efter en välbehövlig vila är Guillory tillbaka med sin egna serie Farmhand och första numret av Layman och Nick Pitarras knasiga kaijukomedi Leviathan dök också tidigare i år upp på Image Comics. Den här veckan kommer ytterligare en serie författad av John Layman som är en mycket lovande rymdskräckis, med demoner och annat myspys, tecknad av den fenomenale Afu Chan (The Immortal Iron Fists).

MIRENDA VOL. 1 TP
Manus/Illustration: Grim Wilkins
Förlag: Image Comics

Mirenda såg dagens ljus för första gången i Image Comics nu nedlagda antologi Island Magazine och tack vare en lyckad Kickstarter får vi nu se denna serie i en alldeles egen utgåva utgiven av samma förlag. Grim Wilkins presenterar här den fantasifulla och märkliga historien om den unga kvinnan Mirenda som bor i en drömlik djungel, full av märkliga varelser och ännu märkligare magi. Efter ett möte med en medicinman hamnar en demon i hennes ben och hennes sökande efter en exorcist leder henne raskt in på många spännande äventyr, som möten med prisjägare, kulter och andra knasigheter i en ständigt skiftande fantasivärld.

NORROWAY BOOK 1: THE BLACK BULL OF NORROWAY OGN TP
Manus: Cat Seaton
Illustration: Kit Seaton
Förlag: Image Comics

Sibylla Tibbon är en bondeflicka som växer upp i den tråkiga, lantliga staden Goose Valley och som längtar efter äventyr. Tillsammans med sina systrar går hon till skogshäxan för att få sin framtid spådd och hon får veta att hon ska gifta sig med en läskig förtrollad riddare som kallas The Black Bull of Norroway. Sibylla blir tagen på sängen av denna profetia men vänder den snart till sin fördel eftersom hon nu har en perfekt ursäkt för att inte gifta sig med någon av de lokala pojkarna i bygden. Men en dag dyker det upp en monstruös talande tjur för att hämta sin blivande brud och Sibylla står nu inför ett svårt val: följa sitt öde och gifta sig med en tjur eller stanna hemma och gå miste om sitt livs äventyr. The Black Bull of Norroway är från början en gammal skotsk folksaga som här fått en ny, modern och spännande adaption av systrarna Cat och Kit Seaton.

THE EMPTY MAN #1
Manus: Cullen Bunn
Illustration: Jesús Hervás
Förlag: Image Comics

För fyra år sedan stiftade jag bekantskap med Cullen Bunn och Vanesa R. Del Reys mycket läsvärda rysare The Empty Man som handlar om en märklig pandemi där människor drabbas av fruktansvärda hallucinationer som antingen får dem att ta livet av sig eller utsätta sin omgivning för yttersta fara. Slutligen hamnar den insjuknade i ett katatoniskt tillstånd, rabblandes gåtfull gallimatias av profetisk art. Dessa ”uppenbarelser” får till följd att flera personer tror att sjukdomen är Guds verk och att de stackars sjuka människorna är en länk till en högre existens. Inom några år grundas därför flera mer eller mindre fanatiska kulter som dyrkar sjukdomen och dess offer. Nu, fyra år senare, är det dags för en nystart på serien och även om jag kommer sakna agenterna Monica Jensen och Walter Langford från första serien så är jag mycket sugen på fortsättningen. Den här gången handlar The Empty Man, nu tecknad av Jesús Hervás (Lucas Stand, Clive Barker’s Hellraiser), om myndighetssaktionerad karantän där vi får följa den smittade Melissa Kerry och hennes familj som tänker göra allt i världen för att hindra att hon hamnar i karantän eftersom de vet att det innebär att de aldrig kommer att få se henne igen.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...