Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 47 (2018)

lördag 24 november, kl 21:54 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

MIDDLEWEST #1
Manus: Skottie Young
Illustration: Jorge Corona
Förlag: Image Comics

Skottie Young tillbringade flera år med att illustrera Marvel Comics version av Trollkarlen från Oz och hans egna serie I Hate Fairyland var en galen utflykt i en klassisk sagovärld men hans nya titel Middlewest utspelas i en värld där 70% är realistiskt och 30% något helt annat. Den unge pojken Abel bor i en trailorpark tillsammans med sin grymme far i den amerikanska Mellanvästern, en plats full av gömd magi där Abel ger sig av för att hindra att han blir ett monster som sin far och för att hitta monstret som han fruktar finns inom honom. Serien, som är tecknad av Jorge Corona (No.1 with a Bullet), är inspirerad av Don Bluth-filmer som An American Tail och The Secret of NIMH men även klassiska berättelser som Huckleberry Finn och Pinocchio.

AMERICAN CARNAGE #1
Manus: Bryan Hill
Illustration: Leandro Fernandez
Förlag: Vertigo/DC Comics

Tidigare FBI-agenten Richard Wright får en chans till återupprättelse när hans gamla mentor ber honom infiltrera en white supremacist-rörelse under ledning av den karismatiske men livsfarlige Wynn Morgan som tros ligga bakom mordet på en tidigare kollega till Richard. Detta är grundhandlingen i Vertigos senaste titel American Carnage som är författad av Bryan Hill, som bland annat ligger bakom serierna Postal från Image Comics och Michael Cray från DC Comics, samt tecknad av Leandro Fernandez, som imponerade stort som tecknare till Greg Ruckas lysande serie The Old Guard.

LIGHTSTEP #1
Manus/Illustration: Miloš Slavkovic
Förlag: Dark Horse Comics

Serben Miloš Slavkovic har haft en lång karriär som illustratör till olika TV-spel och nu har han även fått möjligheten att publicera sitt egna science fiction-projekt Lightstep tack vare Dark Horse Comics. Här får vi stifta bekantskap med ett gigantiskt rymdimperium med klassisk europeisk touch där den kungliga huvudpersonen January Lee avslöjar imperiets mörka hemligheter, tvingas i exil, försöker återupprätta sitt kungliga arv och även ändra galaxens hela framtid.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...