Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 18 (2019)

söndag 5 maj, kl 20:02 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BEASTS OF BURDEN: THE PRESENCE OF OTHERS #1
Manus: Evan Dorkin
Illustration: Jill Thompson
Förlag: Dark Horse Comics

”A team of paranormal investigators poking around Burden Hill disturb the graveyard where the ”Master” lies, setting off a chain of events that will have serious consequences for the animal defenders of the haunted town.”

Evan Dorkin och Jill Thompsons prisbelönade och fenomenala serie om den ovanligt övernaturliga lilla staden Burden Hill och dess fyrfotade beskyddare är äntligen tillbaka med en tvådelad miniserie. Förra året kom visserligen miniserien Wise Dogs and Eldritch Men, tecknad av Benjamin Dewey (Autumnlands), men det var tre år sedan seriens originaltecknare och medskapare Jill Thompson hade tid över till Beasts of Burden, då med one-shoten What the Cat Dragged In, och ingen skugga på Dewey men den är något alldeles extra att åter få vila ögonen på Thomsons underbara illustrationer.

GOGOR #1
Manus/ Illustration: Ken Garing
Förlag: Image Comics

”Deep underground, among the floating islands of Altara, the mystical Gogor sleeps. But trouble brews above ground as soldiers of the Domus impose their will across the land. Now, a young student named Armano must awaken Gogor and begin his quest to protect the culture of Altara.”

Ken Garings förra serie var sci-fi-äventyret Planetoid medan Gogor är renodlad high fantasy men Garing älskar bägge genrerna och hänvisar gärna till sin favoritförfattare Harlan Ellison som placerade bägge genrerna under ett paraply med benämningen ”Speculative Fiction”. Gogor är starkt influerad av Hayao Miyazakis manga The Journey of Shuna (1983) men även Garings största inspirationskällor som Richard Corben, Moebius och Katsuhiro Otomo.

ASCENDER #1
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Dustin Nguyen
Förlag: Image Comics

”Mila spends her days exploring the lonely wilds of the planet Sampson and trying to stay out of the clutches of the evil disciples of the all-powerful vampire witch known only as Mother. But, like her parents, Mila doesn’t like to play by the rules, and when a certain robot pal of her dad’s shows up, nothing will ever be the same!”

När Lemire närmade sig slutet på Descender kände han sig inte längre tillfreds med avslutningen som han planerat sedan länge. Det som fick honom och Dustin Nguyen att fortsätta sin episka rymdsaga men ta den i en helt annan riktning var sidohistorien där roboten Driller strandat på en träskplanet fylld av vampyrer och urgammal magi. Ascender utspelar sig följaktligen tio år efter sista numret av Descender där robotteknologin ersatts av magi och där vi får följa Mila, dotter till Andy och Effi från originalserien.

THE REPLACER OGN
Manus: Zac Thompson
Illustration: Arjuna Susini
Förlag: AfterShock Comics

Zac Thompson är mest känd för serier han skapat med sin vän Lonnie Nadler som medförfattare, som t.ex. The Dregs, Come Into Me, Cable, Her Infernal Descent och Age of X-Man, men den här gången står Thompson på egna ben när han berättar en djupt personlig berättelse kryddad med lite klassisk skräck. När Thompson var sju år drabbades hans pappa av en stroke och varken fadern eller Thompsons liv blev någonsin vad det varit. I The Replacer, en 64-sidig ”Graphic Novella”, använder sig Thompson av denna upplevelse i sin barndom men i den här berättelsen är den yngsta sonen i familjen övertygad om att fadern blivit besatt av en ondskefull varelse vars mål är att splittra hans familj. Att uppleva ett sådant trauma i så ung ålder är tufft och Thompsons formativa år präglades av ilska och förvirring och framförallt en längtan och saknad efter en pappa han mindes som barn. The Replacer beskrivs av Thompson som en ursäkt för hur illa han betedde sig, särskilt mot fadern, och också en påminnelse till alla som går igenom något liknande att de inte är ensamma och att det finns ett ljus i tunneln.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...