Nyheter och tips

Vinnarna av Harvey Awards 2019

lördag 5 oktober, kl 16:12 av 0 kommentarer

Årets upplaga av New York Comic-Con är i full gång och mängder av spännande nyheter flödar in från olika sociala medier. Själv är jag ju barnsligt förtjust i prisutdelningar så i vanlig ordning hade jag ställt klockan okristligt tidigt för att kunna följa liverapporteringen av utdelningen av Harvey Awards. Det här är andra året som priset delas ut i Harvey Kurtzmans hemstad och precis som förra året delas priset ut i sex kategorier.

Book of the Year: Hey, Kiddo av Jarrett Krosoczka (Scholastic Graphix)

Jeffrey Krosoczkas självbiografiska seriebok vann i den mest prestigefulla kategorin i konkurrens med nio andra verk, däribland My Heroes Have Always Been Junkies (Ed Brubaker/Sean Phillips), Berlin (Jason Lutes), Upgrade Soul (Ezra Claytan Daniels), On a Sunbeam (Tillie Walden) och Laura Dean Keeps Breaking Up With Me (Mariko Tamaki/Rosemary Valero-O’Connell). Boken handlar om Jeffreys kärleksfulla uppväxt trots dysfunktionella familjeförhållanden och eftersom jag inte läst den hamnar den överst i önskelistan.

Best Children or Young Adult Book: Laura Dean Keeps Breaking Up with Me av Mariko Tamaki och Rosemary Valero-O’Connell (First Second)

Tamaki och Valero-O’Connells hyllade ungdomsserie har redan vunnit tre Ignatz Awards tidigare i år och som av en händelse håller jag på och läser den just nu och återkommer med en recension snarast.

Best European Book: Waves av Ingrid Chabbert och Carole Maurel (Archaia)

I fredags åkte jag till biblioteket för att hämta upp Waves, läste ut den direkt och förundrades över vilket litet mästerverk den är. Jag höll verkligen tummarna för att den skulle vinna och den är lätt en av de bästa och mest gripande serieböcker jag läst i år. Återkommer med recension.

Digital Book of the Year: Check Please av Ngozi Ukazu

Ngozi Ukazus webbserie om bland annat hockey och bakning i collegemiljö har blivit en hit och har samlats i två böcker från First Second.

Best Manga: My Hero Academia av Kohei Horikoshi (Viz Media)

Jag har läst väldigt lite webbserier i år och ingen manga överhuvudtaget och även om jag är mer sugen på Junji Itos Frankenstein och Smashed (som också var nominerade) så ska jag försöka klämma in någon av Kohei Horikoshis volymer i mangan My Hero Academia.

Best Comics Adaption: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Spider-Man: Into the Spider-Verse är en av de bästa serieadaptioner jag sett och en perfekt brygga mellan serie- och filmmediet och det ska bli spännande att se om det kommer en uppföljare. Hoppas, hoppas!!!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...