Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 40 (2019)

söndag 6 oktober, kl 22:19 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

STRANGE SKIES OVER EAST BERLIN #1
Manus: Jeff Loveness
Illustration: Lisandro Estherren
Förlag: BOOM! Studios

”MANKIND MADE IT TO SPACE. AND NOW SPACE HAS FOLLOWED THEM BACK.
* Herring is a disillusioned American spy stationed on the eastern side of the Berlin Wall, struggling with his role in a Cold War that seems to have no end. But when he’s sent on a mission behind enemy lines to infiltrate East German intelligence, he soon learns the Soviets have a secret weapon that could change the tides of the conflict: an alien monster that they don’t understand, and can’t control.
* The Soviets are about to learn that they ’re not in charge of the monster it’s already in their minds and has twisted them to their will. Now now Herring must find a way to understand the impossible before it transforms him into a monster unlike any other.”

Tänk om det fanns en större fiende som Kalla krigets båda supermakter inte hade en aning om och som dessutom kunde vända deras hemligheter mot dem själva och på ett brutalt sätt skada deras hjärnor inifrån. Detta är premissen i Jeff Loveness (Judas, World Reader) och Lisandro Estherrens (Redneck) spionthriller med inslag av science fiction och body horror där vi från följa den desillusionerade amerikanska spionen Herring i 1973 års Östberlin som upptäcker att Sovjet hittat något utomjordiskt som stämmer in på ovanstående beskrivning – och dessvärre tappat kontrollen över det.

NOMEN OMEN #1
Manus: Marco B. Bucci
Illustration: Jacopo Camagni
Förlag: Image Comics

”No matter how fast you run, sooner or later your past will catch up with you. Enter Becky Kumar, a geeky twenty-year-old from New York City who is about to cross the veil between our reality and a realm of otherworldly truths.”

2009 besökte de bägge italienska vännerna Marco B. Bucci (spel- och rollspelsförfattare till bland annat Momento Mori) och Jacopo Camagni (serietecknare) New York Comic-Con och en morgon när de gick genom Central Park såg de något märkligt, fantastiskt och otroligt. De beslutade sig för att inte berätta för någon vad de varit med om men så småningom skapades en berättelse inspirerad av denna händelse – och så föddes Nomen Omen, en urban fantasy som, enligt Bucci, inte är en serietidning utan en ritual. “Witchcraft, loss, and inclusiveness: these are the three cornerstones of our story. Magic belongs to all of us, even to those who reject it.”

RUBY FALLS #1
Manus: Ann Nocenti
Illustration: Flavia Biondi
Förlag: Berger Books/Dark Horse Comics

”Ruby Falls is a sleepy town. But sleep brings nightmares, and Lana is about to wake up in the middle of her hometown’s biggest secret: the ”disappearance” of infamously progressive Betty Gallagher during the mobster-ruled heyday of the old mining town. When details of the cold-case murder start to come out through her grandmother Clara’s foggy, dementia-jumbled memories, Lana becomes obsessed with cracking the case, even if it splinters the peaceful town–and endangers everything she loves.”

Berger Books kommer ut med ytterligare en titel, som också är Ann Nocentis andra serie på Dark Horse Comics imprint och italienskan Flavia Biondi första amerikanska serie. Tillsammans med David Aja skapade Ann Nocenti Seeds, som tog en paus efter två nummer men beräknas komma ut i sin helhet nästa år, och nu är det dags för Ruby Falls, en neo-noir som handlar om kärlek, minnen och ett ouppklarat mord i en gudsförgäten gammal gruvstad och som involverar tre generationer av kvinnor.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...