Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 51 (2019)

lördag 21 december, kl 23:27 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

THE OLD GUARD: FORCE MULTIPLIED #1
Manus: Greg Rucka
Illustration: Leandro Fernández
Förlag: Image Comics

”Nile’s addition to the team has given them new purpose and new direction, but when you’ve got 6,000 years of history at your back, the past is always ready to return—with a vengeance”

Dags för årets sista upplaga av Veckans nyheter som innehåller ett pärlband av härliga serier, varav flera är några av årets mest emotsedda sådana. Detta gäller framförallt fortsättningen på Greg Rucka och Leandro Fernández lysande titel The Old Guard. Som jag har längtat efter denna och dessutom kommer serien att adapteras till en Netflix-film med ingen mindre än Charlize Theron i huvudrollen som Andromache of Scythia. Som grädde på moset så verkar det också som att vi även kommer att få njuta av fortsättningen på Greg Ruckas Black Magick (tillsammans med tecknaren Nicola Scott) någon gång under 2020 och om du ännu inte läst denna fabulösa ”witch-noir” så har du något fantastiskt att se fram emot.

WONDER WOMAN: DEAD EARTH #1
Manus/Illustration: Daniel Warren Johnson
Förlag: DC Comics

”Princess Diana of Themyscira left paradise to save Man’s World from itself. When Wonder Woman awakens from a centuries-long sleep to discover the Earth reduced to a nuclear wasteland, she knows she failed. Trapped alone in a grim future, Diana must protect the last human city from titanic monsters while uncovering its secret of this dead Earth—and how she may be responsible for it.”

Daniel Warren Johnson är en serieskapare som jag håller mycket högt, speciellt hans tyvärr avsomnade webbserie Space-Mullet men också den mycket läsvärda Extremity. Den här gången får han spänna bågen med en helt egen miniserie med Wonder Woman, fri från DC:s övriga kontinuitet, där prinsessan Diana av Themyscira vaknar upp i en postapokalyptisk värld efter en 100-årig törnrosasömn.

SKULLDIGGER & SKELETON BOY #1
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Tonči Zonjić
Förlag: Dark Horse Comics

”Spiral City finds itself trapped in a vicious cycle of crime, corruption, and violence. With the heart of the city at stake, a vigilante rises in Skulldigger. However, when the nefarious Grimjim escapes from prison, will Skulldigger and his ward, Skeleton Boy, be enough to save Spiral City?”

Black Hammer såg dagens ljus 2016 och huvudhandlingen där Spiral Citys hjältar är fångna på en farm avslutades nu i år. Jeff Lemire är dock långt ifrån färdig med sitt alldeles egna superhjälteuniversum för 2020 kommer en soloserie med den nya Black Hammer, Lucy Weber, i huvudrollen och den här veckan dyker den femte spin off-serien upp och bjuder den här gången på en skruvad blandning av Punisher och Batman & Robin som ser mycket lovande, speciellt med tanke på att härligheten illustreras av Tonči Zonjić.

THE LOW, LOW WOODS #1
Manus: Carmen Maria Machado
Illustration: DaNi
Förlag: Hill House Comics/DC Comics

”Shudder-To-Think, PA, has been on fire for years. The coal mines beneath it are long since abandoned. The woods are full of rabbits with human eyes, a deer woman who stalks hungry girls, and swaths of skinless men. And the people in Shudder-to-Think? Well, they’re not doing so well either. When El and Octavia wake up in a movie theater with no memory of the last few hours of their lives, the two teenage dirtbags begin a surreal and terrifying journey to discover the truth about the strange town that they call home.”

Under 2019 startade DC Comics en helt ny ”pop-up line” med skräcktitlar med Joe Hill som spindeln i nätet, kallad Hill House Comics. Hittills har vi fått titlarna Basketful of Heads och The Dollhouse Family och den här veckan dyker The Low, Low Woods upp, vilken är den prisbelönade skräckförfattaren Carmen Maria Machados seriedebut.

TALES FROM HARROW COUNTY: DEATH’S CHOIR #1
Manus: Cullen Bunn
Illustration: Naomi Franquiz
Förlag: Dark Horse Comics

”Ten years have passed since Emmy exited Harrow County, leaving her close friend Bernice as steward of the supernatural home.

But World War II is in full swing, taking Harrow’s young men and leaving the community more vulnerable than ever–and when a ghostly choir heralds the resurrection of the dead, Bernice must find a solution before the town is overrun.”

Harrow County är en av de bästa skräckserierna jag läst i sin helhet och det ska verkligen bli angenämt att följa fortsättningen, som utspelas tio år efter händelserna i originalserien och med Emmys bästa vän Bernice i centrum.

AMERICAN JESUS: THE NEW MESSIAH #1
Manus: Mark Millar
Illustration: Peter Gross
Förlag: Image Comics

”A virgin pregnancy in ’70s New York forces a young couple to flee for their lives, as evil powers close in to destroy them. An angel in a dream foretells a dark future and a battle with the Antichrist. The teenagers go on the run with only their faith.”

I september annonserade Mark Millar en hemlig ny titel kallad Project X-Mas som skulle vara en hemlig uppföljare till ”one of the most beloved Millarworld projects since the dawn of time”. Nu när den är ute i handeln kan jag avslöja att det blir en fortsättning på serien American Jesus som först gavs ut på Dark Horse Comics 2004 och vars första och hittills enda volym publicerades av Image Comics 2009. Denna serie är Millars version av Uppenbarelseboken där Jesus kommer tillbaka i en tolvårig pojkes kropp och den kommer även bli en TV-serie 2020 på Netflix eftersom streamingjätten även är ägare av Millars egna förlag Millarworld.

KLAUS AND THE LIFE AND TIMES OF JOE CHRISTMAS #1
Manus: Grant Morrison
Illustration: Dan Mora
Förlag: BOOM! Studios

”Nothing’s calm but all is bright in this once-in-a-lifetime special KLAUS event—a completely silent issue! Meet Joe Christmas, a regular human man who’s known Klaus all his life, and fought beside him for most of it. Each of the 25 two-page vertical spreads will feature a new Christmas adventure with stunning illustrations by Dan Mora depicting a day in the incredible life of Joe Christmas, a very special young boy who grows up to become one of Klaus’ staunchest allies and closest friends.”

En av årets höjdpunkter är den årliga julspecialen med Grant Morrison och Dan Moras underbara version av jultomten, nämligen Klaus. Sedan 2016 har Morrison och Mora bjudit på fyra one-shots lagom till julgröten och i år blir det något alldeles extra i form av en tidning som egentligen är en adventskalender som läses vertikalt med fantastiska ordlösa bilder av Dan Mora som berättar historien om en av Klaus närmaste vänner: Joe Christmas.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...