Guider /Nyheter och tips

Comics of Future Past – augusti 2020

lördag 4 juli, kl 22:37 av 0 kommentarer

När jag presenterade april månads previews av nya titlar från USA kunde jag, eller någon annan för den delen, knappast ana hur våren 2020 skulle se ut. Coronapandemin gjorde att Diamond stoppade distributionen av nya amerikanska serier under hela april månad och fram till mitten av maj och mycket av det som väntades komma ut sköts på framtiden eller dök upp under juni månad istället. Flera förlag har koncentrerat sig på att ge ut samlingsvolymer, såsom Marvel och Dark Horse Comics, medan DC Comics beslutade sig för att lämna Diamond för att kunna distribuera sina serier via andra kanaler. Inför augusti verkar det som att de flesta förlagen ser ljust på framtiden igen och även om pandemin slagit hårt även mot seriemarknaden så kommer det fortfarande ut nya serier och mycket mer är på gång. ”Our comeback will be bigger than our setback”, som Diamonds nya slogan lyder.

Som vanligt följer jag Pärs femgradiga skala och Månadens tips hittar ni längst ner i inlägget.

1 – Helt ointressant

2 – En intressant skapare

3 – Två intressanta skapare eller enbart en fast med lockande premiss

4 – Två favoritskapare eller enbart en med lockande premiss Prenumerationsvärdig

5 – Två favoritskapare med lockande premiss Given Prenumeration

Mot titlarna!

DC COMICS

BATMAN: THREE JOKERS #1
written by GEOFF JOHNS art by JASON FABOK cover by JASON FABOK
variant cover by JASON FABOK 1:25 variant cover by TBD 1:50 variant cover by TBD
Thirty years after Batman: The Killing Joke changed comics forever, Three Jokers reexamines the myth of who, or what, The Joker is and what is at the heart of his eternal battle with Batman. New York Times bestselling writer Geoff Johns and Jason Fabok, the writer/artist team that waged the ”Darkseid War” in the pages of Justice League, reunite to tell the ultimate story of Batman and The Joker! After years of anticipation starting in DC Universe: Rebirth #1, the epic miniseries you’ve been waiting for is here: find out why there are three Jokers, and what that means for the Dark Knight and the Clown Prince of Crime. It’s a mystery unlike any Batman has ever faced!

PRESTIGE FORMAT | ON SALE 08.25.20 $6.99 US | 1 OF 3 | 48 PAGES FC | DC BLACK LABEL AGES 17+ This issue will ship with four covers.

Intresse: 2
Kommentar: DC Comics är det enda förlag som i stort sett lyckades bibehålla sin distribution under våren tack vare Midtown Comics (UCS) och Discount Comic Book Service (Lunar). 5 juni meddelade förlaget att de bryter sitt 25-åriga samarbete med Diamond helt och distribuerar numera sina lösnummer via UCS och Lunar och seriealbum via Penguin Random House. Att Diamonds tidigare monopol när det gäller seriedistribution nu är rubbad ser jag bara som positivt (inget ont som inte har något gott med sig, där det onda i det här fallet råkar vara den lömska pandemin). När det gäller vad DC publicerat under våren och sommaren är jag dock inte lika imponerad. Det mesta handlar om olika events såsom DCeased, Dark Nights: Death Metal eller The Joker War och i augusti månad kommer ytterligare en miniserie på Jokern-temat, nämligen Batman: Three Jokers som jag är måttligt intresserad av.

GREEN LANTERN: EARTH ONE VOL. 2 HC
written by GABRIEL HARDMAN and CORINNA BECHKO art and cover by GABRIEL HARDMAN
Hal Jordan and John Stewart must team up to save the last Green Lantern Guardian from an evil force!
Manhunters, alien races, rings of power–it’s a lot for the people of Earth to absorb. Especially when an interplanetary incident forces their protector, Hal Jordan, to leave on a rescue mission that results in the discovery that there’s a new player in the galaxy: Yellow Lanterns!
While they seem a benign force for peace, Jordan can’t get comfortable with how much power they wield, or their bizarre, lockstep behavior. When fellow Earthling John Stewart ends up with a yellow ring, he and Hal must work together to confront the being who destroyed the original Green Lantern Corps–the last surviving Guardian.
Corinna Bechko and Gabriel Hardman feature two of the most famous DC characters, Hal Jordan and John Stewart, like you’ve never seen them before!

ON SALE 07.28.20 $24.99 US | 144 PAGES FC | DC

Intresse: 3
Kommentar: Den första volymen av Green Lantern: Earth One hyllades av många när den kom, bland annat nominerades den till en Eisner förra året i kategorin Best Graphic Novel – New. Paret Gabriel Hardman och Corinna Bechko är nu tillbaka med ytterligare en volym där de återigen får visa var skåpet ska stå med en av förlagets äldsta karaktärer i en alternativ version av DC:s universum.

MARVEL COMICS

MAESTRO #1 (OF 5)
PETER DAVID (W) • GERMÁN PERALTA & DALE KEOWN (A) • Cover by DALE KEOWN
VARIANT COVER BY JOE BENNETT
VARIANT COVER BY GEORGE PEREZ
VARIANT COVER BY ED MCGUINNESS
VARIANT COVER BY RON LIM
VARIANT COVER BY RON GARNEY
GAME VARIANT COVER ALSO AVAILABLE
THE STORY YOU’VE WAITED DECADES FOR: THE ORIGIN OF MAESTRO!
Almost 30 years after the landmark story Future Imperfect, legendary INCREDIBLE HULK scribe Peter David returns to the far-future version of the Hulk known as Maestro — the master of what remains of the world. With astounding art from HULK veteran Dale Keown and up-and-comer Germán Peralta, Maestro will answer questions that have haunted Hulk fans for years — and inspire some new ones. How did the world fall and the Maestro rise? What happened to the world’s heroes in between? And where is the Hulk we know and love? Find out here!
40 PGS./Rated T+ …$4.99
In Shops: Aug 19, 2020

Intresse: 4
Kommentar: Peter David är en av mina favoritförfattare när det gäller gamle grönskinn och få har som honom utforskat alla möjliga vinklar och vrår i min smaragdgröne väns persona under hans elva år vid rodret. En av mina favorithistorier från Davids sejour är Hulk: Future Imperfect (1992, tillsammans med George Perez) där Hulk kastas 100 år in i framtiden för att möta en värld som styrs av en grönskimrande tyrann, det vill säga sig själv, som nu tagit sig namnet Maestro. Nu är det dags igen med en ny miniserie författad av David och tecknad av Germán Peralta och Davids tidigare samarbetspartner Dale Keown där vi åter får stifta bekantskap med en av de coolaste och läskigaste versionerna av den otrolige Hulk.

FANTASTIC FOUR: ANTITHESIS #1 (of 4)
Mark Waid (W) • Neal Adams (A/C)
VARIANT COVER BY RYAN STEGMAN
VARIANT COVER BY Sara Pichelli
VARIANT COVER BY TBA
VARIANT COVER BY TBA
The first full-length Fantastic Four story ever illustrated by classic creator Neal Adams!
An unstoppable meteor of unknown origin has just erupted from hyperspace–and unless the Fantastic Four can find a way to stop it from hitting Manhattan, millions will die!
40 PGS./Rated T …$4.99
In Shops: Aug 26, 2020

Intresse: 2
Kommentar: Mark Waid har bidragit med en minnesvärd sejour med Fantastic Four tillsammans med den saknade Mike Wieringo för knappt 20 år sedan medan Neal Adams är en levande legend som tecknat klassiker som Batman och Green Lantern/Green Arrow (författade av nyligen bortgångne Dennis O’Neill), X-Men #56-63 och Strange Adventures med Deadman. Problemet är att Adams glansdagar var för mer än 50 år sedan och Waids senare alster hos Marvel har varit lite andefattiga så jag hoppar nog den nya miniserien Fantastic Four: Antithesis och njuter hellre av bägge kreatörernas tidigare mästerverk.

GIANT-SIZE X-MEN: FANTOMEX #1
JONATHAN HICKMAN (W) • ROD REIS (A/C)
VARIANT COVER BY E.M. GIST MAR200889
HICKMAN AND REIS TAKE ON THE WORLD!
The hit creative team of Jonathan Hickman & Rod Reis (NEW MUTANTS) turn their attention to the covert activities of the Weapon Plus program’s Weapon XIII! A bred killer who choses the life of a gentleman super-thief, Fantomex has always defied expectations… For example, who would expect him to break into the World, the artificial realm of his creation? And then again? And then… again?
40 PGS./ONE-SHOT/Parental Advisory …$4.99
In Shops: Aug 5, 2020

Intresse: 3
Kommentar: Jag har fortfarande inte införskaffat Jonathan Hickmans nytändning av X-Men-universat men kommer att göra det i sinom tid. De fristående specialnumren med epitet Giant-Size X-Men har alla sett lovande ut och detsamma gäller för detta nummer som handlar om Fantomex.

IMAGE COMICS

BIG GIRLS #1
WRITER / ARTIST / COVER A: Jason Howard
AUGUST 12 / 32 pages / FC/ T+ / $3.99
When men become giant monsters hellbent on destroying the world, only girls can stop them—BIG GIRLS. Meet Ember—she writes poetry, loves to read, and she’s a 300-foot-tall full-time monster killer! She and the other big girls are all that stand in the way of our world’s complete annihilation! Critically acclaimed artist JASON HOWARD (TREES) takes full creative control as the writer and artist of a tale that’s a cross between JOHN WICK and GODZILLA by way of HBO’s GIRLS.

Intresse: 3
Kommentar: Tecknaren Jason Howard känner jag bara till ifrån verk författade av Warren Ellis (Trees och Cemetery Beach) och jag har ingen aning om hur han är som författare men vem kan motstå 90 meter höga kvinnor som fightas med gigantiska monster.

FIRE POWER BY KIRKMAN & SAMNEE #1
WRITER: Robert Kirkman
ARTIST/COVER A: Chris Samnee, Matthew Wilson
AUGUST 05 / 36 pages / FC/ T / $3.99
ALL-NEW monthly series created by ROBERT KIRKMAN and CHRIS SAMNEE! The one who wields the fire power is destined to save the world, but Owen Johnson has turned his back on that life. He doesn’t want the power—he never did. He only wants to spend time with his family and live his life, but unseen forces are at work to make that impossible. Danger lurks around every corner as Owen’s past comes back to haunt him.

Intresse: 4
Kommentar: Chris Samnee är en tecknare man kan lita på i vått och torrt och detsamma gäller färgläggaren Matthew Wilson och författaren Robert Kirkman. Tillsammans har de skapat den Iron Fist-liknande serien Fire Power som tyvärr drabbats av försening på grund av pandemin men som är på gång igen. Serien tjuvstartar med en graphic novel, som kom ut den här veckan, och i augusti är det dags för den pågående serien.

CRUEL SUMMER HC
WRITER: Ed Brubaker
ARTIST: Sean Phillips, Jacob Phillips
COVER A: Sean Phillips
AUGUST 12 / 272 pages / FC/ M / $34.99
BRUBAKER & PHILLIPS’ CRIMINAL epic, collected in a gorgeous oversized deluxe edition hardback.In the summer of ’88, Teeg Lawless comes home to plan the biggest heist of his career. But Teeg’s son Ricky and his friends are starting down the same dark path their fathers are on, and this is about to become the worst summer of their lives.An epic tale of tragedy handed down from generation to generation, CRUEL SUMMER is a crime comic masterpiece from the most celebrated noir masters in the industry, creators of CRIMINAL, FATALE, KILL OR BE KILLED, and THE FADE OUT.Collects CRIMINAL #1 and #5-12 in a beautiful new hardback edition with additional behind-the-scenes material. TRIM SIZE: 10.875” x 7.25”.

Intresse: 5
Kommentar: Efter flera uppmuntrande tillrop satte jag äntligen tänderna i Criminal av Ed Brubaker och Sean Phillips i slutet på förra året och är nu helt uppslukad av serien. Under hösten kommer Image Comics återigen börja publicera efterlängtade lyxiga samlingsutgåvor av serien men redan i augusti kan man njuta av en saftig samlingsvolym från den senaste följetongen som jag varmt rekommenderar.

BLACK MAGICK #12
WRITER: Greg Rucka
ARTIST/COVER A: Nicola Scott
JULY 29 / M / $3.99
”ASCENSION I,” Part One The acclaimed series returns, from the New York Times bestselling team GREG RUCKA and NICOLA SCOTT (Wonder Woman). Rowan Black is a cop. Rowan Black is also a witch. Throughout her life, she has struggled to keep these things separate. Now, the walls are beginning to crumble, and Rowan—alienated from her friends, under investigation on the job, and stalked by mysterious forces who are literally hell-bent on using Rowan’s power for their own benefit—is on the verge of crumbling with them. And if these combined forces don’t manage to destroy Rowan—she might just destroy herself first.

Intresse: 5
Kommentar: Detta är egentligen ett nummer som dyker upp i slutet av juli men eftersom det är en av de serier jag sett fram mest emot under året så gör jag ett undantag. Det handlar alltså om starten på tredje arcen av Black Magick, en av mina absoluta favoriter bland pågående serier där Greg Rucka och Nicola Scott täljer guld. Om du ännu inte börjat läsa denna underbart mysrysliga serie så rekommenderar jag den varmt och är samtidigt lite sotis över att du kommer att bli lika hänryckt som jag blev när jag uppslukades av den första gången.

BOOM! STUDIOS

SEVEN SECRETS #1
(W) Tom Taylor (A/CA) Daniele Di Nicuolo
For fans of Once & Future and Undiscovered Country comes an all-new original series from #1 New York Times best-selling author Tom Taylor (DCeased) and artist Daniele di Nicuolo (Mighty Morphin Power Rangers) about seven powerful secrets-words, wonders, weapons, and worse-with the power to change the world..
For centuries, the Order has trusted in Keepers and Holders to guard the Secrets in seven briefcases against all harm, but when their stronghold is attacked and the secrets put in peril, the entire Order must face their greatest fear-an enemy who knows too much and is willing to kill to get what he wants.
Now, the Order’s newest member, Caspar, must discover the truth of the Secrets before the enemy does, or risk losing everything.
In Shops: August 12, 2020

Intresse: 3
Kommentar: Inga nya förstanummer från Dark Horse Comics den här gången och rätt så fattigt även från de mindre förlagen men BOOM! Studios bjuder på en lovande serie om en hemlighetsfull orden och mörka krafter. BOOM! Studios ligger just nu i täten enligt mig när det gäller nya spännande serier, såsom Something is Killing the Children, Once and Future, Red Mother och mycket mer (återkommer med recensioner under juli månad) och en ny serie från förlaget är alltid värd att hålla ögonen på.

MÅNADENS TIPS:

Eftersom Black Magick #12 kommer ut i juli så får den tyvärr stryka på foten men istället väljer jag ett annat säkert kort, nämligen Cruel Summer som blir mitt hetaste tips för augusti månad.

 

 

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...