Recensioner

Ultimatum #3

måndag 23 mars, kl 13:04 av 0 kommentarer

ultimatumJag gillade det första numret av Ultimatum. Den massiva foldvågen som slår till mot New York och som dödar ett antal etablerade karaktärer i Marvels Ultimate-universum kändes som en frisk fläkt och ett vågat drag av Jeph Loeb. Tyvärr så började det gå utför i kvalité redan i nummer två och i detta tredje nummer så kan man tyvärr bara konstatera att Ultimatum fortsätter att tappa tempo. Det är väldigt mycket snack och väldigt lite verkstad i det här numret, och då är vi ändå mer än halvvägs genom Ultimatum med bara två nummer kvar.

Jag vet inte vad som hänt med Jeph Loeb på senare år. Hans Long Halloween och Dark Victory är ju moderna klassiker men efter det så kan jag inte komma på någon särskilt bra serie som Loeb varit inblandad i. Hans Ultimates 3 var rena smörjan i jämförelse med vad Mark Millar gjort innan honom (Ultimates och Ultimates 2). Hjärndöd action och total brist på nyanser oss karaktärerna. Det bästa som händer i Ultimatum #3 är när Giant Man bitar av huvudet på The Blob som hämnd för att denne tuggat ihjäl Wasp. Lite over-the-top kanske men jag tycker att det funkar rätt bra. Utöver det så är det det inte mycket spännande eller intressant som händer i det här numret. Nej Jeph Loeb, nu får du fasiken ta och rycka upp dig!

Det som till stor del räddar Ultimatum är David Finch illustrationer som är fantastiska i sin detaljrikedom och känsla. Det här är klart en av de bäst tecknade serierna just nu. Det gör det ju bara ännu mera trist att manuset då inte håller lika hög klass som Finch illustrationer.

Efter Ultimatum ska ju hela det universumet genomgå en reboot och då hoppas jag att Jeph Loeb hålls så långt borta från det projektet som det bara går. När det gäller Loeb så är mitt tålamod med karln just nu verkligen kört i botten.

Manus: Jeph Loeb
Illustration: David Finch
Tusch: Danny Miki
Färg: Steve Firchow och Peter Steigerwald
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 2/5

Betyg: 2/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...