Allmänt /Krönikor och åsikter

Hej då Young X-men…

söndag 5 april, kl 22:31 av 0 kommentarer

young_x-men

I helgen har jag läst de tre sista numren av Young X-men som har legat och skräpat olästa i ett hörn. Och med sista menar jag verkligen sista. Titeln läggs nämligen ner efter nummer 12. Inte helt oväntat, det har inte varit någon höjdarupplevelse direkt. Den första arcen Final Genesis var rätt ok, men efter det gick det utför. De två sista numren höll visserligen rätt hög klass, men det får nog mer ses som en sista dödsrossling. Titeln har enligt mig lidit lite av kontinuitetsproblem. Framför allt när det gäller teckningarna. På tolv nummer har hela 3 illustratörer avverkats. Det är väl inte det bästa när man ska försöka etablera en ny tidning.

Marvel verkar ha svårt att hålla igång X-mens ungdomsteam. Föregångaren New X-men höll i 46 nummer, och innan dess New Mutants vol 2 i endast 13 nummer. Den enda som kan ses som en långkörare är originaluppsättningen av New Mutants mellan 1983 0ch 1991. Den kom ut i fantastiska 100 nummer! Och varför håller det inte? Antagligen därför att alla de färgstarka karaktärer man vill läsa om finns i andra titlar. Vem vill läsa om förmågor som Ink, Cipher och Anole när man kan få Rouge och Gambit i X-men Legacy eller Colossus, Beast och Nightcrawler i Uncanny X-men?

Just därför ska det bli intressant och se hur tidningen som tar vid efter Young X-men tas emot. Det är just den klassiska uppsättningen av New Mutants som Jonas skrivit om tidigare. Kanske kan de bli lite mer långlivad än sina föregångare. Karaktärerna är ju i alla fall betydligt mer intressanta än de vi fått se i Young X-men.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...