Nyheter och tips /Recensioner

The Destroyer #1

söndag 5 april, kl 23:42 av 4 kommentarer

destroyer001_dc11-1Du ska läsa the Destroyer! Ja, du hörde mig. Varför? För att det är en övervåldsam knytnävskavalkad utan dess like? Japp. För att det är lika snyggt som roligt? Japp. För att det är en intressant betraktelse över en åldrande superhjälte som vet att han snart ska avlida? Japp. The Destroyer lyckas vara en av de där serierna som jag går runt och hoppas få läsa, och är därmed i all korthet en nära på perfekt mix av ryggradsbrytande action och väldigt bra berättande.

destroyer001_int-2

destroyer001_int-4I detta första nummmer av The Destroyer får vi följa Keen Marlow (logiskt nog kallad just The Destroyer), som levt merparten av sitt liv som superhjälte och brottsbekämpare. Det man inte vet förrän en bit i handlingen är att Marlow även är helt vanlig amerikansk familjefar, och till råga på det en rätt gammal sådan. Pensionärsgammal faktiskt, och lite till. Det bara Marlow själv vet är att han drabbats av två hjärtinfarkter på kort tid, och att han nu bara har en väldigt begränsad tid kvar att leva. Så, hur spenderar man då som superhjälte sin sista tid i jordelivet? Man ger sig naturligtvis ut på stan för att utplåna så många brottslingar det bara går på kortast tid möjligt, samtidigt som man försöker dölja för familj och allmänhet att man sjunger på sista refrängen. Mer än så hinner vi inte lära oss om The Destroyer i det här numret, men det är mer än tillräckligt för att väcka nyfikenhet och öppna för komplikationer i kommande nummer.

The Destroyer är författad av Robert Kirkman, främst känd för sin succéserie Invincible* på Image Comics, och väldigt cleant illustrerad av Cory Walker, även han från Invincible. 8-1I och med att serien är utgiven på Marvel MAX så är våldsnivån rätt mycket högre än i ”vanliga” serier, men i och med att Cory Walker har en rätt så cartoony stil så blir det aldrig så vidrigt som det kunde ha varit. Bra eller dåligt? Läs och bedöm själv. Lite kuriosa: The Destroyer är en äkta old school-superhjälte som gjorde sin debut redan 1941, då som nazistbekämpare i tidningen Mystic Comics, men som jag förstått det är det egentligen bara namnet och masken som hängt med i den här versionen. Hur som helst: Köp, läs och gilla.

Manus: Robert Kirkman
Illustration: Cory Walker
Förlag: Marvel MAX
Betyg: 4+/5

* Recension av första volymen av Invincible kommer inom kort.

Kommentarer

 1. leif says:

  jag skulle uppskatta en post om bra ställen att beställa alla dessa comics ni recenserar, på nätet och på gatan ^^

 2. Tomb says:

  Jag har läst The Destroyer och håller med om att alla borde läsa. Fängelsescenen är nog min favorit..

  Leif: Kika in shazams länkar.

 3. Ferdinand says:

  Det verkar poppis att damma av gamla hjältar just nu. Project Superpowers var ju direkt dålig, och Agent of Atlas som jag bara läst ett nummer av kändes rätt rörig och obegriplig. Men det här verkar ju fränt!

 4. Paal says:

  Jag är lite nyfiken på ett omdöme av denna serie så här när alla 5 nummer kommit ut. Höll de positiva första intrycket hela vägen?

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...