Film /Recensioner

Dragonball: Evolution

söndag 12 april, kl 13:38 av 1 kommentar

dragonball-evolution2Tidigare i veckan så var jag och såg Dragonball: Evolution. Lite konstigt val kanske då jag aldrig läst en enda manga-serie, vare sig av Dragonball eller någon annan. Men jag gillar anime och jag har faktiskt sett ett par avsnitt av TV-serien Dragonball Z (oftast på utländsk TV dubbat till t.ex. spanska eller tyska) så helt obekant med Goku och hans vänner är jag inte.

Dragonball: Evolution är om jag inte tar helt fel Hollywoods första försök att göra en riktig spelfilm baserad på en manga-serie, och utan att vara särskilt insatt i manga-världen så tycker jag ändå att man har lyckats helt ok med Dragonball: Evolution. Visst, det är inget mästerverk och har en del hål och logiska kullerbytor i storyn men tar man filmen för vad den är så har man en rätt underhållande äventyrsfilm.

Vad gäller skådespelarnas insatser så är de överlag hyffsat bra. Huvudrollsinnehavaren Justin Chatwin gör en bra insats även om han tenderar att spela över vid ett par tillfällen. Största behållningen i filmen är ändå Chow-Yun Fat i rollen som Mästare Roshi. Även om jag tycker att rollen hade varit som klipp och skuren för till exempel Jackie Chan så gör Fat ett bra jobb och bjuder en del på sig själv.

Dragonball: Evolution är en helt ok äventyrsfilm och funkar bra som underhållning för stunden, även om man inte är ett inbitet fan av mangan. Dock tror jag att det är en fördel om man har lite av barnasinnet kvar om man ska se filmen.

Betyg: 2/5

Betyg: 2/5

Kommentarer

  1. Kalle says:

    Oh du, den här fimen verkar ju vara totalt fruktansvärd. Jag måste se den.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...