Allmänt /Nyheter och tips

Ninjamaffia + obrytbara klor + relationsdrama = Bra start

fredag 17 april, kl 17:10 av 4 kommentarer

Om man känner sig peppad på att läsa in sig lite på Wolverine innan filmen har premiär så visar det sig snart att det är lite av djungel när det kommer till att välja inkörsport. Det massiva utbudet på titlar kan vara rätt snårigt, minst sagt. För att ge alla en hjälp på traven så rekommenderar jag personligen Chris Claremonts och Frank Millers Wolverine från 1982. Utöver att vara en genomgående väldigt snygg och välskriven klassiker (som borde läsas av alla med något som helst serieintresse) så kräver den inga som helst förkunskaper om superhjältar, Marvel eller Wolverine själv – det är bara att kravla upp i soffhörnet och läsa. Lycka till!

the-essential-frank-miller

Kommentarer

 1. Silwer says:

  Dock har det tydligen tagit en hel del från ”orgin” som jag personligen inte var så impad av som serie.

  Men å andra sidan är Wolverine den enda X-men karraktär som egentligen klarat hålla en egen serie igång trots at jag tycker att kvaliteten varierat enormt.

  Jag vill ogilla Wolverine för att Marvel dragi så stora växlar på honom, han har varit med överallt i grupper och själv.

  Han är överanvänd så det knakar om det.

  Kanske hade Claremont rätt när han ville avliva figuren:-)

 2. Thomas Fels says:

  Jag har den här första miniserien men det var länge sen jag läste den. Minns den som speciell. Kan tänka mig att Claremont var inspirerad av Millers tidigare serier.

 3. stewe says:

  Den gjorde starkt intryck för länge sedan, och jag instämmer verkligen i rekommendationen. Har den ståtande i lilla hyllan i form av Marvels Universum Nr 2/1990. Hundra sidor kulturgärning.

 4. […] så skrev Claremont en hel del andra mutanttitlar, bland annat New Mutants och den klassiska miniserien med Wolverine. 1991 startade Marvel sin andra X-men-titel förutom flaggskeppet Uncanny X-men. Den […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...