Film /Recensioner

X-Men Origins: Wolverine

fredag 1 maj, kl 09:24 av 0 kommentarer

x-men-origins-wolverine-21

Efter att både Jonas och Ferdinand har sagt sitt om Marvels senaste mutant-rulle, X-Men Origins: Wolverine, så ska jag också bidra med mina tankar om denna film. Till en början ska jag säga att jag hade rätt höga förväntningar på filmen, och med tanke på den strida ström av riktigt bra filmer som Marvel fått till på senare år av sina karaktärer så känns det rätt naturligt att förvänta sig något extra av Gavin Hoods filmning av Wolverines bakgrundhistoria.

Men tyvärr så faller filmen ganska platt, och istället för att bli en fantastisk filmupplevelse med en riktig badass Wolverine i fokus får vi här en rätt hyfsad actionfilm av dussinmodell. Inte riktigt vad jag hade väntat mig… Med tanke på vilket fantastiskt grundmaterial som filmmakarna har använt sig av, Wolverine: Origin och Weapon X, så känns det alldeles för tunt och flera nyckeldelar av filmen klaras av alldeles för fort. Jag tänker här främst på Logans uppväxt i Kanada och hur hans mutantkrafter först manifesterar sig samt de delar av filmen som behandlar Weapon X. Precis som Ferdinand säger så klaras det av i en rasande fart och känns mera som parenteser i filmen.

Vad gäller skådespeleriet och de medverkande karaktärerna så är det en blandad kompott. Liv Schrieibers är riktigt bra i rollen som Sabretooth och är den största ljuspunken i filmen, tillsammans med Hugh Jackmans Wolverine. Sedan finns det en hel drös med mer eller mindre kända karaktärer med i filmen. Men de flesta karaktärerna är inte med mer än några få minuter, vilket mer känns som publikfrieri från Gavin Hoods sida än något annat. I det här avseendet så lider filmen av samma problem som Spider-Man 3 gjorde, det vill säga alldeles för många karaktärer.

Största felet med X-Men Origins: Wolverine är ändå Ryan Reynolds/Scott Adkins Deadpool. Här har man en av Marvels populäraste karaktärer, efter Wolverine, och så skär man karaktären i strimlor. Jag är inte något Deadpool-fan och har ganska dålig koll på karaktären men till och med jag blir smått förbannad på hur dåligt man här behandlar denna karaktär.

Jag ger X-Men Origins: Wolverine en svag trea i betyg. Det finns en del ljuspunkter i filmen och produktionen är överlag ok, men det finns alldeles för många småfel och brister i filmen för något högre betyg.

Betyg: 3-/5

Betyg: 3-/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...