Recensioner

Secret Invasion Aftermath: Beta Ray Bill: The Green of Eden

måndag 4 maj, kl 10:07 av 2 kommentarer

betaraybill_thegreenofeden Minns du Beta Ray Bill? Han är ju rymdkillen med hästnyllet som lyckades lägga beslag på Thors hammare i mitten av 80-talet i mästerliga The Ballad of Beta Ray Bill (i Sverige publicerad i Marvels universum under namnet Balladen om Beta Ray Bill), och som sedan dess kommit och gått lite på måfå, bland annat som kortvarig medlem i Omega Flight, och nu senast som allierad med Thor och co under skrullattacken i Secret Invasion. Beta Ray Bill är, så vitt jag vet, en rätt så populär Marvel-karaktär, men i och med att han i grunden är en cyberhästvariant av Thor som oftast slänger sig med termer som I SHALT SLAY THEE och liknande så är det kanske inte helt lätt att skapa serier som funkar med honom i det långa loppet.

Det hade ju varit nu varit väldigt fint om Secret Invasion Aftermath: Beta Ray Bill: The Green of Eden, en oneshot med Beta Ray Bill i huvudrollen, är lika bra som dess titel är lång, men nu är det tyvärr inte så. Det finns två vitala brister: Storyn är trist och den ser bitvis ut som skit. Handlingen, där Bill träffar ett gäng Skrull-desertörer i rymden, är inte särskilt spännande och leder egentligen ingenstans, och det känns som om att Daniel Breretons (det är inte han som gjort omslaget) illustrationer, som till en början är rätt ok, bara bli sämre och sämre för varje ny sida han gjort. Hafsigt, fult och med riktigt risiga actionsekvenser. Secret Invasion Aftermath: Beta Ray Bill: The Green of Eden känns som ett sätt för Marvel att profitera på en populär karaktär samtidigt som de vrider ur de sista dropparna ur Secret Invasion (som jag inte är säker på var särskilt bra i första taget?). Synd för både mig och Beta Ray Bill. Han kommer för övrigt kommer tillbaka redan i juni, då i miniserien Beta Ray Bill: Godhunter. Bättre grejer då tack.

Manus: Kieron Gillen
Illustration: Daniel Brereton
Förlag: Marvel
Betyg: 2-/5

Kommentarer

  1. […] återigen för en alldeles för lång titel: Fusion: Cyberforce/Hunter-Killer/Avengers/Thunderbolts. En […]

  2. […] är allt som oftast en smått obskyr bikaraktär, författaren Kieron Gillen, som bland annat gjort Secret Invasion Aftermath: Beta Ray Bill: The Green of Eden (och nu även är aktuell med nya titeln S.W.O.R.D.) har väl än så länge inte gjort något […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...