Recensioner

Superman: World of New Krypton #3

måndag 18 maj, kl 08:00 av 0 kommentarer

newkrypton3Som bekant så har ju DC gjort en del rokader bland Superman-serierna och Superman huserar för tillfället i World of New Krypton som nu kommit till sitt tredje nummer. Säga vad man vill om detta så går det inte att undkomma att James Robinson och Greg Rucka hittills har leverarat en väldigt bra serie där den drivande motorn är motsättningarna mellan Superman och general Zod.

I det här numret försöker Superman undvika ett blodbad då New Kryptons Labour Guild tar gisslan och kräver ökade rättigheter för sina medlemmar. Superman tar tillfälligt bort sina krafter för att visa på god samarbetsvilja och lyckas förhandla fram ett fördrag mellan de båda parterna. For far so good, och inga större överraskningar men ändå väldigt trevlig läsning. Men det som verkligen gör det här numret är cliffhangern för vad som kommer att hända i nästa nummer.

Peter Woods illustrationer är till största dela utmärkta och hans still passar väldigt bra till New Kryptons 100 000 kryptonianer. Tyvärr så går han, i mitt tycke, lite väl fort fram vilket gör att detaljrikedomen skiljer sig en del från sida till sida. Men det blir aldrig så pass att påtagligt att det inverkar negativt på ens läsning av serien.

Även om man än så länge inte tappar hakan av World of New Krypton så bjuds man ändå på en helt ok historia som dessutom bjuder på en rätt ny och intressant twist på Superman som officer i Zods armé. Det ska bli mycket intressant att läsa i kommande nummer om hur resten av DC-universumet kommer att ställa sig till New Kryptons existens och Supermans del i den.

Manus: James Robinson & Greg Rucka
Illustration: Peter Woods
Tusch: Peter Woods
Färg: Brad Anderson
Förlag: DC Comics
Betyg: 3/5

Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...