Recensioner

Resurrection #0

söndag 21 juni, kl 19:56 av 2 kommentarer

resurrection_0_coverYeehaa! Tillbaka från midsommarfirande och den dag av ”fritid” som brukar komma dagen efter. Här är den andra tidningen jag fick med mig från Free Comic Book Day och som jag läst först nu. Ressurrection är skriven av Marc Guggenheim som kanske är mer känd som en av de författare som skriver Amazing Spider-Man just nu och skapare av TV-serien Eli Stone. Guggenheim kommer ursprungligen från TV-branschen och har skrivit manus för serier som CSI och Law & Order. På senare år har han mer och mer skrivit manus för seriebranschen, mestadels Marvel. I Resurrection målar Guggenheim upp en postapokalyptisk värld där jorden utsatts för en utomjordisk invasion. Invasionsstyrkan har av någon anledning gett sig av och lämnat jorden i spillror. Så mycket förstår man i alla fall av detta teaser-nummer. Och som teaser funkar det riktigt bra. Jag har nämligen beställt #1. Det jag framförallt gillar är Guggenheims sätt att hantera den postapokalyptiska genren. Vanligtvis brukar det handla om en värld efter någon form av miljökatastrof, kärnvapenkrig eller epidemi. Greppet med en utomjordisk invasion känns för mig som både nytt och fräscht. Det finns säkert massor av författare som gjort så tidigare, men vi fattar vad jag menar.

Rent visuellt ser det ut som en blandning mellan kontrastrik Mike Mignola och något av det man kan se på Cartoon Network. Jo, jag fattar att det låter rätt avskräckande, men det är faktiskt en kombination som funkar. Justin Greenwoods stil är rätt hård, men har samtidigt något cartoonisch över sig.

Det här numret har utöver Resurrection även en kort bonusserie som avslutning. Tek Jensen är tydligen någon sorts rymdhjälte som komikern Stephen Colbert skapat. Jag har noll koll på det här, men det är totalt bagatellartat och lämnar mig helt oberörd. Waste of space helt enkelt.

Manus: Marc Guggenheim
Illustration: Justin Greenwood
Tusch: Justin Greenwood
Färgläggning: Dave McCaig
Förlag: Oni Press
Betyg: 3+/5

Kommentarer

  1. […] var rätt positivt inställd till teasernumret av Marc Guggenheims Resurrection. Efter att ha läst de två efterkommade numren är jag inte […]

  2. […] i färg (Insurgent Edition är svartvit). Ferdinand, som recenserat relaunch-numren tidigare (här och här) hittade i alla fall inte så mycket att anmärka på när det gällde illustrationerna. […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...