Recensioner

JSA vs. Kobra #3

lördag 15 augusti, kl 08:00 av 0 kommentarer

jsa_vsJSA vs Kobra har hittills varit en för min del väldigt spännande läsupplevelse. Kampen mellan gott och ont i serier har alltid följt vissa givna regler, men JSA vs. Kobra vänder upp och ner på dessa regler. Grundidén här är vad som händer när hjältarna ställs inför en hänsynslös fiende som spelar efter helt andra regler än vad dessa hjältar än vana vid. Desperation, tvivel och missmod börjar sakta men säker slå rot oss medlemmarna i JSA när Kobras nya ledare Jason Burr och hans fanatiska anhängare hela tiden tycks vara ett par steg före JSA.

Författaren Eric Truatmann (någon mer än jag som får flashback till första Rambo-filmen?) har här fått till en nästan kusligt spännande historia. En historia som i alla fall får mig att ivrigt vänta på nästa nummer i serien för att se hur storyn ska utveckla sig. Men ska man vara lite petig här så skulle nog titeln på denna miniserie ha varit Mister Terrific vs. Kobra och inte JSA vs. Kobra eftersom Mister Terrific i rätt stor utsträckning är den egentliga huvudkaraktären. Vilket är helt ok, för hade Trautmann valt att fokusera på fler karaktärer så tror jag att storyn hade blivit väldigt spretig. Så det är nu så får vi storyn genom två karaktärer. Dels Mister Terrific och dels Jason Burr, vilket gör hela storyn egentligen till en dödlig katt och råtta-lek de båda emellan.

Illustrationsmässigt så har Don Kramer och Michael Babinski levererat en riktigt snygg serie så här långt, men i det här numret så är det lite mera hit & miss än tidigare. Det flesta sidor ser riktigt bra ut med fina illustrationer och fina färger. Men på vissa ställen i det här numret så finns det paneler som jag inte tycker lever upp till samma klass som de andra. Det känns lite igenomstressat och inte helt genomarbetat. Men det här är ganska små skönhetsfläckar, på det stora hela så är ändå JSA vs. Kobra #3 ett riktigt bra nummer i en riktigt bra miniserie, kanske en av de bästa som DC gett ut i år.

Manus: Eric Trautmann
Illustration: Don Kramer
Tusch: Michael Babinski
Färg: Art Lyon
Förlag: DC Comics
Betyg: 3+/5

Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...