Allmänt /Samla på serier

En vecka kvar

söndag 30 augusti, kl 19:57 av 4 kommentarer

Nu var det längesen man skrev något så jag tänkte att en update var på tiden. Jag har nu en vecka kvar till avresan ifrån Landvetter till Newark. Schemat under den gångna veckan var fullspäckat. Har packat och gjort klart det sista inför USA. Nu spenderar jag sista veckan i Lund och bor tillsammans med flickvännen i hennes studentlya. Lite prelude till collegelivet.

Mitt i allt detta har jag också hunnit organisera min seriesamling. Äntligen! Detta innebar nära 2 dygn utan sömn varvat med packning under tiden jag var i Dalarna för att besöka familjen. Något som behövde göras. Samlingen ligger just nu på 4964 tidningar (inklusive samlingar och exklusive svenska tidningar). Runt 400 tidningar saknade proper förvaring. Så efter att ha inskaffat bags & boards och lådor var det bara att köra igång. Att vara geek är inte lätt vilket många av er borderline OCD-nördar som mig vet. Det är ett hårt jobb att hålla samlingen fin och organiserad. Ett tips är att som mig skaffa ett bokföringsprogram till datorn för seriesamlare som finns att ladda ner. Jag kör med Comic Collector från Collectorz.com. Ett svinbra program för er som enkelt vill ha koll på era samlingar.

Hur som helst är det skönt att ha allt klart. Resten av veckan blir det bara couchpotato. Fram till den 8:e då planet lyfter. Then the mayhem begins! Då lär det bli mer teckningar och roliga grejer att skriva om. Tills dess lär det inte bli så mycket skrivet här. Vi hörs längre fram.

Kommentarer

 1. Ferdinand says:

  Oj, en rätt stor samling med andra ord!

  Jag körde Collectorz.com ett tag men fastnade för Comics Collector Live som jag tycket var bättre. Nu har jag sedan två tillbaka gått över till att använda Mac och tyvärr finns inget av de programmen till den plattformen. Finns faktiskt inget riktigt bra katalogprogram över huvudtaget för Mac. Inget som jag hittar i alla fall.

 2. Emma says:

  Lycka till nu Henrik! Ska bli så roligt att följa dig! Tavlan har förresten fått en hedersplats ovanför datorn….där mycket tid spenderas =)
  kram Emma

 3. Johan says:

  Själv använder jag comicbookdb.com för att hålla koll på min samling, som inte är i närheten så stor som din på långa vägar, funkar riktigt bra men jag laddade precis ner Comic Collector Live för att testa programmet och se om det är något för mig. Kanske skriver ett par ord om det senare…

 4. Henrik says:

  Ja, samlingen har växt under årens lopp. Min pride & joy!

  Grymt med alla tips. Kommer också byta till Mac i och med skolan nu. Som fattig student lär det inte bli överdrivet med serieköp att dokumentera i alla fall. Ska kolla in comicbookdb.com sen tänkte jag. Comic Collector Live har jag testat lite också. Riktigt bra, men var redan helt inne i Collectorz så orkade inte byta.

  Emma: Tackar! Kul att ni gillade den. 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...