Recensioner

Dark Reign: The List – The Avengers

onsdag 16 september, kl 23:21 av 0 kommentarer

dark_reign_the_list_avengersOk jag är tillbaka med en recension av en hederlig ordentlig superhjälteserie igen. Hoppas att ni inte blev rädda av gårdagens lilla genreavvikelse. Ni kanske trodde att det skulle bli svartvita konstserier från och med nu?

Dark Reign har pågått ett bra tag nu och även om vi fått se en del av Norman Osborns planer med världen känns det som att han inte riktigt slagit till med den stora släggan ännu. Trots det som hänt i Dark Avengers och framförallt i nu avslutade crossovern Utopia så har Osborn mer eller mindre hållit sig i skinnet. Med Dark Reign: The List verkar det bli ändring på det. The List är en serie på åtta one-shots som alla handlar om hur Osborn försöker göra sig av med sina fiender. Bland annat X-men, Punisher, Secret Warriors och i detta första nummer — The Avengers. Allt avslutas i den åttonde delen med Osborns gamla ärkefiende Spider-Man. Det ska bli kul att äntligen få se Osborn visa sina rätta intentioner.

De som följt New Avengers den senaste tiden vet att Ronin a.k.a Clint Barton a.k.a. gamle Hawkeye har varit rätt sne på Osborn ett tag. När Osborn presenterade sina Dark Avengers kontrade Barton med att outa Osborn som Green Goblin — i direktsänd TV. Sen har det bara eskalerat. Så mycket att Barton gått så långt att han till och med kan tänka sig att få bort Osborn genom att döda honom. Det är om just det som Dark Reign: The List – The Avengers handlar om. Clint Barton med en massa fräna skjutvapen attackerar Avengers Tower.

Det här är lite av en trevlig bagatell. Det är snygg, halvintelligent action utan alltför mycket krångel. Manusmässigt inget som sticker ut, Bendis har inte direkt tagit i från knäna när han skrivit detta, men det är ändå rätt kul att läsa det. Det är helt enkelt en riktigt bra underhållningsserie. Dessutom är illustratören Marko Djurdjevic riktigt grym. Jag har mest sett honom göra målade omslag till Marvel, men han är riktigt vass på line-art också. Håll utkik efter honom i framtiden. Kan bli något stort. Den här serien rekommenderas till läsare som vill ha lite bra och snabb underhållning och som dessutom är hyfsat insatta i vad som pågår i Dark Reign just nu.

Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: Marko Djurdjevic
Tusch: Mark Morales
Färgläggning: Marte Gracia
Förlag: Marvel
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...