Krönikor och åsikter

Who will wield the shield?

söndag 4 oktober, kl 22:11 av 3 kommentarer

capamericaoneshot

Det är inte ofta jag känner seriepepp när det handlar om superhjältar. Men jag kände verkligen seriepepp när jag läste om den här på Robot 6.Vem ska vara Cap framöver? Bucky eller Steve? Jag är oerhört svag för Cap, både trikån och vad han står för: Drömmen om det goda USA som bekämpar riktig ondska på rätt sätt. Den första omnibusen av Brubaker och Epting var ett sällsynt lyckat chansköp. Den andra omnibusen kommer ju som bekant i december och jag har inte läst om Bucky som Cap. Steve Rogers är Cap, samtidigt är Bucky en intressantare karaktär, speciellt hans tid som sovjetisk dödsmaskin gör honom intressant. Jag har som sagt inte läst nr 26 och framåt och vet inte hur Bucky funkat som Cap. Det ska bli intressant att läsa men för mig är Steve Rogers självklart den som ska svinga skölden. Vad tycker du?

Kommentarer

 1. Johannes says:

  För mig finns det bara en Captain America, och det är Steve Rogers. Av samma anledningar som du själv nämner, blev jag svag för Captain America. Nu har jag visserligen inte läst något med Bucky som Cap, så jag kan inte jämföra dem bägge. Men instinktivt hävdar jag som alltid att det var bättre förr. -Därför skall det vara Steve som tar hand om skölden.

 2. Dennis says:

  Bucky som Captain America har ingen pondus. Han är ingen ledare, och det känns som att andra karaktärer kör över honom totalt. Det är i alla fall så jag har upplevt det hela i New Avengers. En ganska så platt och tråkig karaktär, åtminstone i rollen som Captain America.

  Å andra sidan känns det inte riktigt rätt att släpa tillbaka Steve Rogers igen. Sätt honom bakom galler istället, och ge Bucky en chans att utvecklas i rollen.

 3. Magnus says:

  Steve Rogers skall vara Captain America och Bucky Barnes skall vara Wintersoldier. Och de båda skall ha varsin relativt närstående titel.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...