Recensioner

Spider-Woman #1

måndag 5 oktober, kl 16:09 av 2 kommentarer

spider-woman_1_coverSnacka om att Jessica Drew haft ett rätt taskigt liv. Förutom att ha vuxit upp föräldralös, hjärntvättats otaliga gånger av HYDRA och tvingats jobba för S.H.I.E.L.D. så blev hon slutligen kidnappad av Skrulls, och under Secret Invasion utbytt mot självaste Skrulls-drottningen och högsta hönset Veranke. Just därför ses Drew i världens ögon som en symbol för hela invasionen. Och dessutom med rätt stor skepsis och misstro från sina supehjältekollegor. En minst sagt jobbig sits för en deppig, identitetssökande och helt oskyldig spindelkvinna. Brian Michael Bendis’ nya Spider-Woman-titel är en väldigt mörk och hårdkokt historia. En tryckt känsla av regniga bakgator, sunkiga lopphotell och polissirener i bakgrunden finns där ständigt närvarande. Stor del av det beror på att Bendis skriver ett känslosamt manus med en dialog som skulle kunna vara tagen ur en klassisk noir-film, men ändå med en tydlig superhjältetwist. Men det som verkligen gör detta tungt är Alex Maleevs mycket dystra illustrationer. Det jag sett av Maleev tidigare verk har inte imponerat på mig, med detta fullständigt knäcker. Och det har inte så mycket att göra med att Maleev blivit bättre, utan snarare att hans stil så perfekt passar till Bendis’ manus. Det är mörkt, kontrastrikt och skitigt. Färgskalan är murrig och dyster. Allt detta skapar en troligt intressant blandning och första numret av Spider-Woman känns som en otroligt stark start på något som kan bli en riktigt bra serie.

Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: Alex Maleev
Tusch: Alex Maleev
Färgläggning: Alex Maleev
Förlag: Marvel
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    Ska absolut kolla in! Tycker att Bendis gått lite på tomgång senaste året (åren?) så en återkomst till den goda dagsformen från mer noiriga Alias vore välkommen!

  2. Ferdinand says:

    Det tycker jag absolut att du ska göra. Marvel har dessutom, som många säkert märkt, pumpat ut reklam för motion comic-varianten av Spider-Woman. Jag har dock väntat på den hederliga papperversionen.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...