Nyheter och tips

Long John Silver i Fantomen!

tisdag 24 november, kl 19:08 av 4 kommentarer

longjohnsilverI nya numret av Fantomen finns en riktigt trevlig överraskning. I nr 1/2010 kommer en ny fransk äventyrsserie, Long John Silver, att börja publiceras. Första delen, Lady Vivian Hastings, är på 58 sidor. Det finns även en andra del, Neptune, på 49 sidor. Upphovsmän är Xavier Dorison som även skrivit manus till Det tredje testamentet, Albumförlagets i mitt tycke bästa utgåva hittills, och Mathieu Lauffray. Den första delen utkom 2007 och den andra 2008, albumen har även getts ut i lite lyxigare utförande 2008 och 2009. Seriens hemsida finns här. Handling: Efter äventyret på Skattkammarön har Silver öppnat en krog i Bristol men när den sköna Lady Vivian Hastings söker upp honom för att leda sökandet efter staden Guyanacapacs rikedomar kan han inte stå emot. Silver ger sig ut på en sista resa, hans största äventyr. Förutom att serien verkar riktigt bra så är det kul att Fantomen-redaktionen satsar på en ny fransk serie. Det var inte igår de introducerade en ny fransk serie. Förhoppningsvis blir det inte den sista jubileumsåret 2010. I ett svar på förslag från läsarna i ett tidigare nummer berättade Gammelredax Ulf Granberg att han skulle kika närmare på bland annat följande serier: Lanfeust de Troy, Le Sang des Porphyre, Baker Street Boys, Biggles, Le Scorpion och Les Naufragers des Temps. Hoppet lever!

Kommentarer

 1. Håkan / Wakuran says:

  Jag hittar ingenting om någon fransk serie som heter Baker Street Boys, bara en brittisk TV-serie från 80-talet.

  Kan det vara någon av de här serierna:

  http://www.bedetheque.com/serie-2074-BD-Baker-Street.html

  http://www.bedetheque.com/serie-19462-BD-Quatre-de-Baker-Street.html

 2. Rikard says:

  Bra sökt. Tack för det. Jag gick på vad som stod i Fantomen 12-13/09. Jag hittade också bara den brittiska tv-serien/böckerna.

  Det borde rimligtvis vara den sista och då borde det förlaget indikerat att fler album är på g. Ser hyfsad ut och borde kunna locka yngre läsare vilket är viktigt.

 3. Håkan / Wakuran says:

  Jag trodde nästan det, men det känns som ett märkligt val att köpa in en serie som bara getts ut i ett enda album med ett andra på G.

  I Frankrike ses serietecknarna ju ofta som någon typ av auteurer som tillåts ta ett år på sig för ett 60-sidigt album, och det känns märkligt med en satsning på en serie utan någon direkt bakkatalog, än.

  Nåja, redax har väl rätt att spåna om planer, iofs.

 4. […] ju kvar nämligen första delen i Long John Silver av Xavier Dorison och Mathieu Lauffray som jag skrev om här på Shazam för ett tag sedan. Serien handlar om hur lady Hastings hyr Long John Silver och […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...