Nyheter och tips

Marvels ”The Heroic Age”

måndag 8 februari, kl 21:01 av 13 kommentarer

heroic_age

Majmånad ser ut att bli en intressant månad för Marvelläsare. Inte bara för att Siege tar slut i april och rikspsykot Norman Osbornes kommande öde och roll i universumet äntligen kommer att uppdagas. Det lär antagligen ett psykbryt av bibliska proportioner. I maj startar Dark Reign och Sieges efterföljare – The Heroic Age. I och med det släpps två helt nya Avengers-titlar. Först ut är Avengers som Marvel teasade om hela föra veckan under parollen ”I Am An Avenger”. Skriven av Brian Michael ”Mr Marvel” Bendis och tecknad av John Romita Jr. Medlemmar i nya Avengers kommer med största sannolikhet vara Thor, Iron Man, Bucky som Captain America, Hawkeye och Spider-Women. Utöver det kom idag nyheten om ytterligare en Avengers-tidning – Secret Avengers. Teamet bakom serien är Ed Brubaker och Mike Deodaro. Brubaker har nyligen vunnit ära och berömmelse med Captaian America, Incognito och Criminal. Deodato är tecknaren som tillsammans med Bendis har gjort Dark Avengers. Vilka som kommer att vara med i Secret Avengers eller vad den kommer att handla om är fortfarande… hemligt. Så klart.

Kreatörer bakom både dessa titlar känns som riktiga dream team. Ni som läst våra recensioner av Dark Avengers, Kick-Ass eller Incognito vet vad vi tycker om upphovsmännen bakom dessa. Seriepepp helt enkelt. Frågan är dock vad som kommer hända med Marvels nuvarande titlar, New Avengers, Mighty Avengers och Dark Avengers? Svårt att se att det finns utrymme för hela fem titlar på marknaden.

Uppdaterat med lite bra länkar:
CBR om Secret Avengers
CBR om The Heroic Age och Avengers
Robot6 om nedläggningen av Avengers-titlarna
IGN om slutet av Avengers

Kommentarer

 1. Henrik Ö says:

  Det har i alla fall läckts i förväg att de andra Avengers-titlarna försvinner/läggs ned och ersätts av de två nya. Lite som när alla Spider-man-titlarna las ned och ersattes med Amazing alltså.

 2. Johan says:

  Två riktiga dream teams! Med tanke på att Bendis, Romita, Brubaker och Deodato alla har en väldigt hög lägsta nivå så kan dessa två Avengers-titlar bli något riktigt bra. Att Marvel sedan lägger ned alla nu pågående Avengers-titlar och ersätter dem med dessa ser jag som något positivt. Att som nu ha tre olika Avengers team i tre olika tidningar (jag har väl inte missat någon nu…?) tycker jag blir lite väl spretigt och rörigt, även om ingen av dem har varit direkt dålig.

 3. Henrik Ö says:

  Vem är apan förresten? Är han från Agents of Atlas eller? När nu DC ska ha en apa i Justice League måste alltså Marvel ha en apa i Avengers?

 4. Ferdinand says:

  Johan: Vi missade båda Avangers: The Initiative, även om jag bara följer den högst sporadiskt. Om fyra Avengers-titlar blir två så säger min plånbok ”tack så mycket”!

  Henrik: Jag har missat den läckan. Länk? Apan borde ju rimligtvis vara Gorilla-Man från Agents of Atlas. Jag vet vad du tycker om apor, men det ser ändå lite kul med en gorilla med en minigun på ryggen?

 5. Ferdinand says:

  ”Om fyra Avengers-titlar blir två så säger min plånbok ”tack så mycket”!”

  Hahahaha, hur dum är jag egentligen? Som att de skulle hända. Marvel har säkert något mer på gång.

 6. Tomb says:

  http://comics.ign.com/articles/106/1061476p1.html

  ”Today IGN is able to exclusively reveal some of the major changes coming as a result of Siege’s conclusion. Marvel has targeted all of its Avengers titles – New Avengers, Dark Avengers, Mighty Avengers and Avengers: The Initiative – for cancellation. ”

  För trött för att läsa alla kommentarerna men jag tror ni snackar om detta ändå. 🙂

 7. Tomb says:

  På tal om Siege så blir jag bitter om någon annan än Spider-man gör final blow på Osborn!

 8. Ferdinand says:

  Tomb: Vem ska piska Venom då? Och blir inte Tony Stark sur om han inte får göra upp med Iron Patriot?

 9. Håkan / Wakuran says:

  Apan har f.ö. beskyllts vara en DC-ripoff på… …ööhmm… en DC-apa.

 10. Håkan / Wakuran says:

  Congorilla, tydligen. Verkar som han är medlem i någon Justice League-variant.

 11. Ferdinand says:

  Håkan: Både DCs och Marvels apa är vad jag förstått gamla avdammade skapelser från 50-talet. Vem som kom först har jag ingen aning om.

 12. Håkan / Wakuran says:

  Jag tror det var någon referens till att både Avengers och Justice League samtidigt hade gorillamedlemmar…

  ”You can never keep a good gorilla down”…

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...