Recensioner

Ultimate Comics: Enemy #2

tisdag 23 mars, kl 07:53 av 0 kommentarer

uce2Rätt långt uppehåll för min del igen tyvärr, men nu gör vi en ansträngning och pressar ut en superhjälterecension igen. Håll i hattarna. Vi dyker rakt in i andra numret av Brian Michael Bendis Ultimate Comics: Enemy där de mystiska attackerna på New York och ett urval av dess superhjältar fortsätter. Här får vi dock rätt omgående för första gången se vem som ligger bakom våldsamheterna, och döm om min förvåning när det visar sig vara Kilowog från DC:s Green Lantern Corps. Eller nej, det är väl egentligen inte det, men det är nästan pinsamt likt. Det stör mig egentligen inte jättemycket, men det känns väl kanske en aning fantasilöst. I övrigt så tycker jag att det här numret är helt ok. Tempot är relativt högt från början till slut, och jag tycker att de till synes slumpmässiga men brutala attackerna känns som en spännande och intressant story. Det finns även en del korn av karaktärsutveckling hos de hjältar som medverkar, men vi får väl se vad Bendis tar sig för med det framöver.

Frågan är väl lite om Enemy kommer att lämna något som helst avtryck i Ultimate-universat efter #4, eller om det mest bara ska ses som fristående underhållning. Jag tror nog att det lutar åt det senare, men så länge Bendis och Sandoval levererar snygg underhållning så är jag nöjd. Angående Rafa Sandoval så ser jag gärna mer av honom i framtiden. Han tecknar rent och snyggt och använder sig av många sköna perspektiv i vyerna över New York. Helt klart passande för den här typen av större actionstory. Även färgerna poppar lite ovanligt skönt i Enemy. Som helhet är Enemy kanske inget utöver det vanliga, men det är tillräckligt välproducerat rakt igenom för att jag ska vilja läsa mer. Mer Enemy framöver med andra ord.

Manus: Brian Michael Bendis
Illustration: Rafa Sandoval
Förlag: Marvel
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...