Recensioner

Spx-fanzin 2

måndag 17 maj, kl 08:54 av 0 kommentarer

spx2fanzinDå var det dags för en andra genomgång av vad jag köpte på Spx10 i fanzinväg. Super Mario’s Housewives beskrivs som en fanbook och det är en passande beskrivning av denna hyllning till Super Mario-spelen. Super Mario borde vara det tv-spel som flest spelat. Jag har spelat en del själv även om jag mest spelade Sega och därmed Sonic. Personerna bakom serien använder sig av tv-spelsnamnen Aggi, Teatea, Monni och Aggi. Det är en rätt kul och en skön drift med/hyllning till klassiska tv-spel. Teckningarna är överlag inte så bra men det får man ta.

Ett fanzin som jag köpt innan är Ainur Elmgrens Goldenbird 1 & 2 så därför var det kul att se att 3 & 4 samlats i ett nytt fanzin. Liksom systern Tinet så berikar Ainur Elmgren serierna i Sverige genom att göra en äventyrsserie. Goldenbird utspelar sig i den självutnämnada republiken Ginestra på 1920-talet. Ginestra styrs av The Dux och hans garde kallat The Pinkshirts. Revolutionen är dock på gång i Ginestra. Mitt i allt detta befinner sig huvudpersonerna Mayann som är jazzsångerska, hennes showpartner Lou, finnen Andy och suffragetten Goldie. Dessutom är prästen Falco på skattjakt efter tempelriddarnas skatt. Serien är snygg både till stil och sidkompositioner. En underhållande äventyrshistoria som förtjänar en större spridning. Totalt ska det bli sex delar av Goldenbird.

Det var ett gäng britter på Spx10 som sålde skumma sf-serier. De kallade sig Decadence Comics. I Untranslated 1 jagar ett gäng håriga varelser med spetsiga näsor ett flygande gubbhuvud med hög panna. Gubbhuvudet skadas och då kommer en stor mussla fram. Sedan sänder musslan en signal till varelsernas förtjusning. Enkelt å snyggt tecknat men helflummigt. Last Drink handlar om en man som i ett postapokalyptiskt samhälle där det mesta är täckt av sand (vulkanaska?) letar efter vatten han gömt. Snygga sekvenser och  en total ensamhet och ödslighet. Sånt gillar jag.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...