Nyheter och tips

Fredagsmys

fredag 19 november, kl 20:49 av 1 kommentar

planet-of-demonsNu när det är kallt och snö (iaf i Norrland) så är det ju trevligt att krypa upp i en fåtölj och njuta av en god serie. Tre svenska förlag passar därför på att publicera intressanta serier.

Serieplaneten som hittills gett ut serietidningar om Michael Jackson (oändligt usel) och Stephanie Myers (har inte och kommer aldrig läsa den) förutom utmärkta Serieblaskan slår nu till med en betydligt intressantare utgåva, Simpsons möter Futurama. Crossovers är inte bara populära bland trikånissar! Jag har inte läst någon Simpson-serie men om de är hälften så bra som tv-serien så skulle det räcka.

Epix har hakat på den uppmärksammade iransk-amerikanska serien Zahras Paradise om Mehdi, en fiktiv person som försvinner efter oroligheterna efter fusket i det iranska presidentvalet. Hans mor och bror söker efter honom, brodern är bloggare. Både författare och tecknare har valt att vara anonyma, fullt förståeligt. Serien publiceras på webben på flera språk och nu även på svenska. Epix kommer länge fram att samla serien och ge ut den i ett album. Det jag läst hittills är lovande. Hittills är nio kapitel publicerade.

Oddbooks är ett nytt förlag som nu ger ut sin första serie. Å det är inte vilken som helst utan en samling med sf-historier av Kari Leppänen, mest känd som Fantomentecknare och för Achilles Wiggen med titeln Raiden the Space Warrior- The Planet of Demons. Albumet samlar fyra sf-serier av Leppänen tecknade mellan 1972 och 1992. Titelserien har publicerats i Fantomen nr 14/87 med titeln Starstriker- Demonplaneten. Leppänen är en favorit och det ska bli kul att läsa fler av hans sf-serier.

Kommentarer

  1. My Persson says:

    Här i Skåne har man fått se flingor av snö och kylan börja krypa ner till denna delen av Sverige… Tack för tipset av Epix. Ska spana in den nu i helgen 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...