Nyheter och tips

Angoulême 2011: Sélection Officielle

lördag 20 november, kl 14:56 av 7 kommentarer

festival_banner_angoulemeI veckan presenterades de som nominerats i Selection Officielle till Angoulême 2011. Som vanligt är det en diger lista och det finns flera Shazam-bekantingar som nominerats och öht en hel del amerikaner. De båda Shazam-favoriterna The Walking Dead och Incognito är nominerade och jag tycker definitivt att det är två mainstream-serier som förtjänat sin respektive nominering. Dave Mazzuchellis lysande Asterios Polyp är givetvis nominerad och bör rimligtvis ligga bra till. Andra nominerade jänkare är Daniel Clowes med Wilson, Darwyn Cooke med den överskattade Parker: The Hunter, Joe Sacco med Footprints in Gaza, Charles Burns med den skumma X’ed Out, James Sturm med Market Day samt Dash Shaw med Body World. Ingen svensk är nominerad i år men väl finländaren Ville Rantas vars Kajana släpps av Optimal i höst. Enda mangan vad jag kan se som är nominera där Naoki Uruzawas Pluto som även finns på engelska. Som vanligt dominerar de franska serierna men jag hittar ingen som jag vet översatts till engelska tyvärr. Belgaren Brecht Evens nominerade Wrong Place finns utgiven på engelska av Drawn & Quarterly. Av de franska albumen lockar framförallt Quai d´Orsay av suveräne Christopher Blain och Moebius nya Arzak- L’ arpenteur. Av de övriga med okänt ursprung vars omslag jag fastnade för är Las Rosas av Antohony Pastor som verkar utspela sig i en mexikansk by och Lutte Majeure av Ceka och Boris mest lockande. Tyvärr är mina kunskaper i franska fortfarande för små för att kunna tillgodogöra mig ett album på språket men förhoppningsvis blir några titlar översatta.

Kommentarer

 1. Henrik Ö says:

  Parker: The Hunter överskattad?! Känns verkligen som det är hög tid att jag skriver min 5/5-recension… Uppföljaren Parker: The Outfit är dessutom nästan ännu bättre.

 2. Rikard says:

  Det är väl det 😉

 3. Anders Lundgren says:

  Bifall Henrik! ”The Hunter” var riktigt bra. Ser fram emot en smaskig dubbelrecension.

 4. Rikard says:

  Någon sådan blir det inte Anders, jag har ingen lust att recensera den. Däremot ska jag skriva en längre kommentar om varför den är överskattad vilket enbart beror på storyn.

 5. […] Angoulême 2011: Sélection Officielle […]

 6. […] största seriehändelse, Angoulême-festivalen, har börjat. Jag har tidigare skrivit om de nominerade till finpriset där. För den som vill bläddra lite i de serierna finns nu en app som heter […]

 7. Clash of Clans Gem Hack

  Angoulême 2011: Sélection Officielle « Shazam.se

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...