Recensioner

War of the Woods #1-3

torsdag 17 februari, kl 22:27 av 2 kommentarer

war-of-the-woods1-3DCs Zuda Comics las ner under förra året. En del av serierna lever dock vidare och en av dem är Matthew Petz War of the Woods. Serien finns på Comixology och säkert fler ställen. På Comixology kostar den 7 kr numret, första numret är gratis. Petz serie är inspirerad av Världarnas krig men istället för människorna så handlar det om djuren och hur de agerar när räliga rymdvarelser anfaller. War of the Woods fokuserar på far och son, Nathaniel och Phineas, som är någon form av gnagare antar jag. De och övriga djur i skogen samlas till rådslag och bestämmer sig för att ge sig av till en fristad men Nathaniel, Phineas och deras sköldpaddspolare ger sig av för att prata med Hoqwash, ett mytiskt och fruktat djur.

war-of-the-woods-at-homeJag läste serien på min frukttelefon och det funkar sådär. Det är tydligt att War of the Woods inte är anpassad för det i motsats till Robot 13 och det blir en hel del vridande och vändande för att optimera läsning vilket då inte är optimalt. Comixology Guided View är dock bra och läsningen flyter därför på bra, upplösningen på serien är också den bra till skillnad från vissa andra serier som The Goon feat. Hellboy.

Petz är en skicklig tecknare och hans djur är realistiska och även om de agerar som människor ser de fortfarande ut som djur vilket är bra, jag gillar det bättre än rent antropomorfa serier. Om djuren är bra så är Hoqwash en skum skapelse som ändå funkar okej, däremot är rymdvarelserna sällsynt fantasilösa vilket är synd för det drar ner det i övrigt goda intrycket av teckningarna. De tre första nummerna är på totalt 32 sidor plus lite extramaterial och det hinner inte hända så mycket mer än att djuren samlas och Phineas och gänget träffar Hogwash. Någon karaktärsutveckling blir det inte men genom den otrevliga rymdinvasionen får Petz till undergångsstämningen. Därför är det svårt att säga bu eller bä och jag vet inte om jag kommer att ladda ner fjärde numret men det blir nog så för jag hoppas att det här utvecklar sig till något intressant. Jag är svag för serier med djur i huvudrollen, det har gett mig några av mina bästa serieupplevelser:We3 och Mouse Guard.

Illustration: Matthew Petz
Betyg: 3/5

Kommentarer

 1. Dennis says:

  Låter som en intressant serie, helt klart värd att kolla upp.

  Btw, är dom inte uttrar?

 2. Rikard says:

  Du har säkert rätt, mina djurkunskaper är rätt usla.
  Jag funderade på bävrar men de har väl större svans.
  Petz kanske skulle satsa på en djurguide som extramaterial 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...