Nyheter och tips

Torsdagslänkar

torsdag 17 februari, kl 16:41 av 1 kommentar
  • Comic Book Resources har en kul intervju med legendariske Hulk-tecknaren Herb Trimpe. Vad händer med gamla serietecknare när de pensionerar sig? Här har du svaret! Plus en massa intressant information om hur det gick till back in the day när Stan Lee ”skrev manus”…
  • Vår kollega Mangaläsaren (klar kandidat för Stora Kulturbloggpriset 2011 om ni frågar mig) har en bra krönika om problemen med amerikanska superhjälteserier. Trots att vi är fans av just den genren håller vi med!
  • En annan kul blogg vi gillar är Silver Age Comics, som handlar om precis det som titeln anger. Senaste posten är en intressant historia om seriefandoms födelse. Som bakgrund länkar Silver Age Comics till en längre, äldre artikel i ämnet av Bill Scheely som också är klart läsvärd för den nördhistoriskt intresserade.
  • Som ni kanske vet finns det en dokumentär om Grant Morrison, Grant Morrison: Talking With Gods. Intervjuer med Grant Morrison har man nästan läst sig mätt på vid det här laget, men den här intervjun med Patrick Meaney, mannen som gjorde dokumentären, ger en hel del nya kul perspektiv på en av samtidens viktigaste serieskapare.

Kommentarer

  1. My says:

    Tack för länkning och fina ord! 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...