Nyheter och tips

spx 5 -8 maj 2011

måndag 2 maj, kl 23:20 av 2 kommentarer
Illustration av Ulli Lust.

Illustration av Ulli Lust.

Sällan har så många seriefans haft så få personer att tacka för så mycket! Att ordna en seriefestival är minsann inte alltid en dans på rosor, men jag och mina kollegor på Serieteket hoppas att den trettonde upplagan av small press expo kommer att bli så välbesökt och älskad att det är värt all svett och möda.  Nu på torsdag den femte maj sparkar det igång redan på morgonen då Goethe Instutet har frukostvernissage för en utställning med två av festivalens tyska hedersgäster Ulli Lust och Kati Rickenbach.

Ola Hellsten ger en fingervisning av vad ni kan vänta er av helgen med följande presentation:

”Årets spx har temat ”humor och allvar” och presenterar ett brett spektrum av den tecknade seriens uttryck, från glättig skämtsamhet till djupaste seriositet och ibland båda delarna samtidigt. Vi belyser temat med svenska och internationella gäster, seminarier, utställningar, filmvisningar och andra programpunkter. Gäster kommer från hela världen, däribland Bryan Lee O’Malley (USA), skapare av fanfavoriten ”Scott Pilgrim”, och svenske Martin Kellerman, upphovsman till ”Rocky”.” (Läs hela hans text här.)

Givetvis har vi på Serieteket inte skapat hela festivalen själva, även om det emellanåt känts så med tanke på hur mycket vi haft att stå i. En fingervisning av hur många som assisterat på olika sätt får man om man kollar in festivalens egen blogg Seriefestivalen.se här. Förra året rapporterade ett par modiga Shazamare i realtid från spx. I år verkar schemakonflikter och annat sätta stopp för detta, men jag kommer givetvis vara på plats. I vanlig ordning lär jag i egenskap av arrangör vara väldigt upptagen, men hoppas ändå kunna återkomma med en mässrapport när dammet har lagt sig.

Årets program är mer späckat än någonsin, med filmvisningar, föreläsningar, intervjuer, workshops, liveteckning, den största spxmarknaden hittills med många Shazamfavoriter bland gästerna och mycket annat under vad som utan vidare konkurrens lär vara årets mest serieintensiva helg i Sverige. Runtom i Stockholm händer det också åtskilligt med förfester, släppfester, vernissager, utställningar med mera.  

Så det finns helt enkelt en massa anledningar att bege sig till huvudstaden mot slutet av veckan. Väl mött på spx! 

Kommentarer

  1. Anders says:

    Jäklar vad många av länkarna som är dåligt anpassade för iPad. Driver ni parallellt en antiapplekampanj ;-)?

    Ska försöka åka ner till huvudstaden och kolla lite i alla fall

  2. Anders Lundgren says:

    Tog du dig till festivalen Anders? Hoppas det då helgen blev mycket lyckad. Räknar kallt med att det var Kulturhusetsidorna som kom dåligt överens med din iPad. De är gjorda i det antikverade verktyget Content Studio. En uppdatering är dock under arbete så inför nästa festival lär du inte ha den typen av problem.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...